Најновије

МАФИЈА У ЊУЈОРКУ: Заратили због српске цркве

Мафијаши из Њујорка заратили због спаљене српске цркве! Након недавног сумњивог пожара који је прогутао нашу светињу на Менхетну, распламсао се и сукоб двојице људи из америчког подземља - Џона Алитеа и Џона Готија Јуниора!

Црква Светог Саве, Њујорк (Фото: Јутјуб)

Лист „Ало“ тврди да постоје индиције да је паљење Цркве Светог Саве организовао Алите, њујоршки мафијаш албанског порекла, који је био члан озлоглашене криминалне групе породице Готи све док пре неколико година није сведочио против њих. Вест о томе пренео је и амерички „Њујорк пост“. И док је Алите за тај лист поручио да нема везе с таквим наводима, те да ће тужити све који су то објавили, Џин Готи Јуниор узвратио је да његов дојучерашњи компањерос и те како има везе с тим случајем и да га је сам пласирао.
- Он је једно од најбесрамнијих људских бића које је ходало земљом. Један од најболеснијих. Знате ли ко је почео да шири гласине (о пожару)? Џон Алите сам.
- Ето како он ради. Он прави докумантарац о себи и жели публицитет - навео је Готи. 
Да су информације које је лист објавио узбуркале страсти у мафијашком подземљу, сведочи и то да се не смирује окршај двојице дојучерашњих сабораца. Тако је Џон Готи у разговору за „Њујорк пост“ рекао и да је момак који прашта, али кад је у питању Џон Алите, може да му поручи - иди у пакао. Овакав одговор стигао је на понуду Алитеа да се помири са породицом Готи.
Као што је „Ало!“ писао, Алите тренутно важи за недодирљивог због његовог сведочења у процесу против појединих чланова мафијашке породице Гамбино, због чега је одлежао у затвору свега шест година, иако је признао два убиства и четири завере за извршење убиства.
Пожар на Васкрс
Српска црква у Њујорку изгорела је на Васкрс, 1. маја, и то до темеља. Иако су званични наводи да су пожар изазвале неугашене свеће, целокупна српска јавност и врх Српске православне цркве и даље траже одговоре и разјашњења у вези с овим пожаром. Свима и даље остаје нејасно како је пожар незапамћених размера могао да буде изазван само свећама и тражи се опсежна истрага америчких служби. Извор: Alo.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА