Најновије

"Немамо стратегију за борбу против џихадиста у Либији!"

Генерал Валдхаусер одговарао је на питања сенатора на саслушању пре потврде његовог преузимања заповедништва над делом америчке војске.

Без стратегије за џихадисте (Фото: rusvesna.su)

Сенатор Џон МекКејн, бивши кандидат за председника САД, отворено је питао има ли Америка конкретну стратегију за Либију, на шта је Валдхаусер одговорио да не зна.
"Нисам упознат с постојањем било какве стратегије за Либију", рекао је искрено Валдхаусер на саслушању отвореном за јавност, а преноси Си-Ен-Ен. Огранак Исламске државе у Либији представља јасну претњу САД, али америчко ваздухопловство не напада ту терористичку групу. Сенатор Линдси Грахам утврдио је да тако нешто нема смисла, а генерал Валдхаусер се сложио с њим и додао да је потребно много више америчких војника у Либији како би се ситуација стабилизовала. Портпарол Пентагона, Питер Кук, рекао је на конференцији за штампу да је ситуација у Либији доста комплексна и тиме је избегавао да децидирано коментарише Валдхаусерове тврдње о непостојању стратегије.
"Тренутно је најважније да либијска влада преузме власт. Наравно, ми бисмо хтели да се нађемо у ситуацији да можемо да им помогнемо кад им та помоћ затреба", рекао је Кук на конференцији за новинаре.
Ваздушне снаге САД напале су неколико положаја ИД у Либији. Убијено је више од 40 припадника Исламске државе само у једном нападу у фебруару, али отад је наступило затишје. Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА