Најновије

ХАПСЕ ДИНКИЋА, ЖИВКОВИЋА И ЧЕДУ? Тужилаштво и полиција привели крају велику истрагу!

БЕОГРАД - Бивши министар финансија и лидер УРС Млађан Динкић, некадашњи премијер и председник Нове странке Зоран Живковић, шеф ЛДП Чедомир Јовановић и његова супруга Јелена у озбиљном су проблему са законом и лако би могло да се деси да ускоро буду ухапшени, потврђено је у више извора у тужилаштву и полицији!

Динкић, Живковић и Чеда - долијали? (Фото: Јутјуб)

Истражитељи су привели крају истрагу три велика корупционашка случаја - "Национална штедионица", "Утаја пореза" и "Жито" - у којима су главни актери Динкић, Живковић и Јовановићи.

Надлежни су, тврде извори, дошли до нових доказа који недвосмислено указују на то да је држава у овим случајевима оштећена за десетине милиона евра!

Динкић се терети за сумњиво оснивање и приватизацију Националне штедионице, као и за штетну продају ексклузивног пословног простора Завода за обрачуна и плаћање (ЗОП) банкама и фирмама у власништву тајкуна Мирослава Мишковића, Вука Хамовић и Војина Лазаревића.

Живковић је под основаном сумњом да је утајио 18 милиона динара пореза преко фирме "Емпреса", у којој је био сувласник. Коначно, Чедомир и Јелена Јовановић сумњиче се за прање пара, утају пореза и нестанак чак 6.767 тона државне пшенице из робних резерви.

Према речима саговорника, епилог ових афера може да се очекује брзо, већ за неколико недеља.

- Дошло се до кључних доказа који су недостајали свих ових година, а који јасно указују на сумњу да су Динкић, Живковић и Јовановићеви били главни актери у махинацијама којима је држава оштећена за најмање неколико десетина милиона евра. Коначно имамо нешто опипљиво... Ништа конкретније не могу да кажем због интереса истраге, али прва привођења могу бити већ за коју недељу - преноси извор, високопозиционирани функционер упућен у ове случајеве.

Очекивано, никакав коментар се није добио ни од Јовановића, ни од Динкића, ни од Живковића. На другој страни, Данило Шуковић, бивши члан Савета за борбу против корупције, оцењује да Србија има лоше искуство са "великим истрагама".  

- Било би добро да се коначно разреши афера "Национална штедионица" и остали случајеви који су од државног значаја. Институције морају да раде свој посао, јер ћемо се у супротном увек вртети укруг. Погледајте само 24 приватизације које је истражио савет и Верица Бараћ, за које до данас ни једна једина оптужница није дигнута - истиче Шуковић.

Криминолог Златко Николић наглашава да су ово компликоване истраге и да је добро ако се ближи епилог.

- Тешко је одредити да ли су надлежни превише оклевали, јер је вероватно било потребно сакупити чврсте доказе. Треба сачекати оптужнице и видети шта се Јовановићу, Живковићу и Динкићу ставља на терет. У тим играма се нису вртеле мале паре, па се тужилаштво није бавило тим безвезе. Ипак, док не видимо оптужницу, не можемо да говоримо колико су "заглибили" - закључује Николић. Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА