Најновије

Кина пустила у рад два нова аеродрома у сред Јужног кинеског мора (ФОТО)

Кина je саопштила да је у уторак успешно тестирала два нова аеродрома на Нанша острвима у Јужном кинеском мору.

Нови аеродроми (Фото: Синхуа)

Авион из Центра за инспекцију цивилне ваздухопловне адмниситрације, Цесна ЦЕ-80, спровео је два пробна лета ка аеродромима на Мејжи и Џуби гребеним - Подаци прикупљени током и после лета показују да ова два аеродрома могу да загарантују безбедан лет комерцијалним авио компанијама - саопштено је.

- Ово ће знатно олакшати превоз људи, робе, хитно спашавање и медицинску помоћ Нанша острвима,и повећава сигурност летења изнад Јужног кинеског мора у случају да нека летелица мора принудно да слети-  Пекинг је најваио изградњу три аеродрома на Нанша острвима као и један на Ксишним острвима, острву Јонгсинг. Данашњи летови су се одиграли пола године након што су 6. јануара два комерцијална авиона слетела на тадашњи нови аеродром на острву Јонгшу које је у склопу Нанша острва.

17. Априла кинеска војна летелица је слетела на Јонхшу гребен и превезла три озбиљно болесна радника у кинески град Санју ради лечења. Представник кинеске војске Јин Џуо, изјавио је да ће аеродроми на Нанша острвима бити корисни при спровођењу спасилачких операције у Јужном кинеском мору. - Кина ће имати велике спасилачке бродове и авионе распоређене по Нанша острвима и кад до дође до поморксе катастрофе, спасилачке екипе ће брзо реаговати - објаснио је он.

Летови су изведени на дан док је Хашки суд УН пресудио у корист Филипна у спору око Јужног кинеског мора. Кина не признаје одлуку Хашког суда. Извор: Синхуа

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА