Најновије

ЗЛАТНИ ОДБОЈКАШИ СТИГЛИ КУЋИ: Грбић плакао од среће!

Срце им је пуно, емоције су им јаке, осећају се као владари планете. Колико су срећни, видело се по селектору Николи Грбићу, који је на данашњем дочеку на аеродрому Никола Тесла први изашао с пехаром Светске лиге у десној руци. Победнике су бурним аплаузом и овацијама поздравили најмилији, навијачи, путници...

Донео си трофеј Никола (Фото: Одбојкашки савез Србије)

- Ово је успех не само ове генерације, него и оне моје, свих момака који су у последњих 15 година прошли кроз репрезентацију. Сви су оставили неки траг, и на основу њиховог залагања, труда и рада, ови момци су на победничком постољу коначно подигли трофеј који нам је недостајао - поносан је селектор одбојкаша. Легендарни техничар је коначно у свом шестом финалу постао победник: - Када је пао последњи поен, требало ми је пар секунди да дођем себи, да укапирам. Још нисам свестан важности резултата који смо направили. Али, нажалост, биће времена да размишљам о протеклим данима, рекао је Никола алудирајући на изостанак репрезентације са предстојећих Олимпијских игара у Рију. На приче да Кубанцима прети елиминација са олимпијског турнира јер су њихова шесторица играча у Финској ухапшена под оптужбом за силовање, Грбић се превише не осврће: - Турнир почиње за неколико недеља, тако да неког надања више нема. Ако се и нешто деси, био би то преседан, а и не знам на који начин би се изабрала следећа екипа.


Прваци Светске лиге (Фото: Одбојкашки савез Србије) Да су веома емотивно доживели тријумф у Кракову, признао је сјајни блокер Марко Подрашчанин: - Никола није био речит у свлачионици, плакао је, као и сви ми. Никола је дуго играо и са мном, а сада је селектор. Најважније је да је трофеј у нашим рукама. Подсетио је Подрашчанин на то да Савез већ 20 година учествује у Светској лиги и да су коначно освојили пехар. - Био сам и ја део генерација којима је недостајала једна-две лопте за тријумф. Ово је веома добра дружина, а игра која нас је красила током целог такмичења нас је и довела до злата - казао је Подрашчанин. Кључ тријумфа над Бразилом је и то што после драматичног полуфинала са Италијом (3:2) није било еуфорије. И ту је пресудило Грбићево искуство, када је рекао играчима да "не мисле на судију дебила". - Искрено, то нам је пријало. Такав је наш, српски менталитет. То нас је пробудило и довело да сјајне победе. Никола је сјајан, и мотиватор и психолог, и променио је ток утакмице - подвукао је Подрашчанин. Да и те како жали за Олимпијски играма, признао је трофејни средњак: - Можда смо остали и без евентуалне медаље. Ове године смо добили најбоље екипе на свету, Бразил, Италију два пута, и штета због тог глупавог система, где те један лош дан избаци из четворогодишњег циклуса.
Урош Ковачевић је првог дана припрема нагласио да злато у Светској лиги помаже да се заборави неодлазак у Рио: - Сигурно је да злато брише неуспех, о ОИ више нико и не говори. Остварили смо највећи успех, ушли у историју. Играли смо на јако високом нивоу, Бразилци у финалу нам нису могли ништа. Сада смо на крову света. И ово није никакво чудо, јер припадамо самом врху. Не гледајте увек ранг-листу.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА