Најновије

ФОЛК СТАРЛЕТА У ДИПЛОМАТИЈИ! Слађана Николић, полазница Диполоматске академије, истакла се у народњачким спотовима! (ФОТО)

Слађана Николић, будућа узданица српске дипломатије, појављује се као старлета у народњачким спотовима, а да ли и колико овакви естрадни наступи могу да штете имиџу српске дипломатије, остаје отворено питање.

Слађана Николић (Фото: Јутјуб)

Тек, полазница последње генерације Дипломатске академије главни је актер спотова Бобана Рајовића “Усне боје вина” и “Принцеза”.
Можда ово и не би толико боло очи да није чињенице да последњих година велики проценат полазника Дипломатске академије нису чиниле старлете попут Вање Хаџовић, Невене Љубић Лојовић, Марије Грујић...
Николићева је на Дипломатску академију примљена на предлог Министарства унутрашњих послова, а запослена је у Интерполу.
Извор “Блица” из врха Министарства спољних послова каже да је део запослених отворено незадовољан оваквом кадровском политиком.
- Годинама се понавља исти проблем. На Академију се не примају најбољи кандидати, већ они који имају неку везу. Последњих година полазници на Академију доспевају по истом шаблону. По правилу, већина њих има завршене приватне факултете на сумњив начин, али имају личну или партијску везу да би уопште ушли у државну институцију или јавно предузеће, на чију препоруку касније буду примљени на Академију. Просек оцена на студијама више нико не гледа, као ни да ли зна неки страни језик и колико језика кандидати говоре.
Како сазнаје “Блиц”, Николићева је пре неколико месеци сазнала да се “Блиц” интересује за њен случај, па је престала да се појављује на предавањима и наводно се повукла.
- Она се распитивала како су новинари дошли до информација о њој, а када су се страсти смириле, поново је почела да долази на Академију - каже извор “Блица” из врха МСП и наводи да је тренутно у току испитни рок, а да је Николићевој остало више испита пошто је неко време боравила у Америци.
У Министарству спољних послова јуче су нам поручили да они немају право да раде безбедносне провере полазника Академије.
- Ми примамо кандидате на предлог државних институција или јавних предузећа са претпоставкон да су те установе урадиле адекватну проверу својих запослених - истичу за “Блиц” у МСП.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА