Најновије

Србија неће играти на ЕП ако првенство остане у Турској

Јуниорска кошаркашка репрезентација Србије неће играти на првенству Европе за јуниоре, уколико ФИБА остане при ставу да се шампионат одржи у Турској, саопштио је Кошаркашки савез Србије (КСС).

Кош (Фото: pixabay.com)

„Имајући у виду политичку ситуацију у Турској и проглашено ванредно стање у тој земљи, а у случају да Борд ФИБА Европа остане при одлуци да се Европско првенство за играче до 18 година игра у турском Самсуну, Управни одбор КСС донео је одлуку да репрезентација Србије неће учествовати на поменутом првенству. У светлу најновијих дешавања и непредвидивог развоја догађаја, безбедност играча и чланова стручног штаба су од највеће важности, без обзира на спремност и жељу свих нас за такмичењем и освајањем медаља”, наводи се у саопштењу КСС, преноси Танјуг.
Након седнице Управног одбора која је хитно сазвана, као и после разговора са родитељима и селектором Миланом Гуровићем, председник КСС Драган Ђилас изјавио је да, ипак, очекује да ФИБА Европа донесе одлуку да се првенство неће играти у Турској.
„Не желећи да играче и родитеље држимо у неизвесности, ми смо као Савез донели нашу одлуку. Одлуку смо проследили канцеларији ФИБА Европа и федерацијама свих земаља учесница”, рекао је Ђилас.
Шампионат Европе у Самсуну требало би да се одржи од 30. јула до 7. августа.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА