Најновије

Турска да поштује владавину права, иначе...

Комесар ЕУ за преговоре о проширењу и политику суседства Јоханес Хан упозорио је индиректно данас Турску да ће Унија замрзнути преговоре о чланству са том земљом уколико Анкара буде кршила владавину права у спровођењу оштрих мера после неуспелог покушаја пуча.

Јоханес Хан (Фото: Јутјуб)

"Иако сам мишљења да су, после покушаја пуча, предузете несразмерне мере, потребне су ми чињенице црно на бело о томе како су ти људи третирани", рекао је Хан немачком дневнику "Зидојче цајтунг", а преноси АФП.
Хан је упозорио да ће "последице бити неизбежне" уколико буде и најмање сумње да су људи против којих су турске власти предузеле мере третирани на непримерен начин.
"За сада говоримо о забринутости и претпоставкама", додао је комесар ЕУ.
Упитан да ли је и даље релевантан наставак преговора о дугогодишњим настојањима Турске да се придружи ЕУ, Хан је одговорио да је то оправдано питање које, како је рекао, и сам себи поставља често, скоро свакодневно.
Хан је, истовремено, поздравио споразум који су Турска и ЕУ постигли у марту, за који је рекао да је зауставио талас избеглица на путу ка западној Европи.
"Данас треба помоћи Турској да поднесе финансијски терет удомљавања три милиона избеглица на свом тлу", закључио је Хан.
Изввор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА