Најновије

БЕЧИЋЕВ РАЗВОЈНИ ПУТ: Био кондуктер, прославио га "Мортадела", сад му тајне службе полажу рачуне

БЕОГРАД - Од кондуктера до човека који ће на тацни добијати поверљиве податке о безбедности грађана и државе - овако би се у најкраћем могао описати развојни пут напредњака Игора Бечића. Ево шта му се све противници приписују и по чему се "прославио".

Игор Бечић (Фото: Јутјуб)

Бечић је данас изабран за председника једног од најважнијих скупштинских тела  - Одбора за контролу служби безбедности.

Његова биографија изазавла је бројне коментаре, од заједљиваца и подсмех, највише због тог тога што се у њој наводи да је радно искуство од 1989. до 1990. године стицао у предузећу "Бадкатранс" у Врбасу, на позицији линијски контролор и кондуктер. Тако је од политичких противника и добио надимак "Кондуктер".

И сам Бечић потврдио је данас да је радио као кондуктер и поручио да је на то поносан.

Политички противници му не замерају што је радио тај посао, али, уз све остале оптужбе на његов рачун, оспоравју његове компетенције да буде на челу тако важног скупштинског тела.

Осим ове занимљиве ставке у биографији првог човека тела које ће контролисати рад безбедносних служби у Србији, Бечићу се приписује и лажна диплома факултета.

Наиме, доласком радикала на власт у Врбасу 2004. године (Бечић члан СНС постаје 2008.) у јавност је изашла прича о Бечићевој фалсификованој дипломи Економског факултета у Суботици, због чега је, како су тада писали медији, поднета кривична пријава општинском јавном тужиоцу.

Оно што се у његовој биографији наводи то је да је дипломирао 2005. године на Факултету за услужни бизнис, на Европском универзитету у Новом Саду, и стекао звање дипломирани економиста.

Године 2007, пише даље, завршио је мастер студије на Факутету за услужни бизнис, Универзитета Едуконс у Сремској Каменици. Магистрирао је на Факултету за пословни и индустријски менаџмент, Универзитета Унион.

У причама да Бечић има лажну диплому данас је најгласнији управо његов бивши шеф, а сада политички противник - Војислав Шешељ који је салви стандардних оптужби додао и то да је Бечић уплетен у разне "криминалне афере".

Доказа за то нема, а и сам Бечић је данас рекао да против њега постоји једна кривична пријава, која је одбачена и коју је поднела својевремено Демократска странка.

Оно што је сигурно, то је да се овај, некадашњи потпредседник Скупштине Србије, неколико пута поштено избламирао и то управо док је обављао ову функцију.

Две речи су довољне да решење асоцијације буде Игор Бечић – "Мортадела" и "синеопсис".

Први лапсус, Бечић је направио када је најавио да ће се одборницима обратити председник Италије "Ђорђо Мортадела", уместо Серђо Матарела.

Други пут је бриљирао у расправи са Бориславом Стефановићем, тада послаником ДС у претходном сазиву парламента. Тада је више пута употребио непостојећу реч "синеопсис".

Стефановићев покушај да му објасни да та реч не постоји, али да има реч "синопсис", био је безуспешан, а расправа је завршена тако што је Стефановић остао без текста након Бечићевог: "Не, извините ви што сте ме опоменули, а нисте били у праву".

За Бечића се везује и неколико инцидената.

Тако је марта 2012. године умало дошло до туче у Скупштини општине Врбас, у којој је Бечић био одборник.

После вербалне расправе у Скупштини Врбаса, након размењених увреда, одборници Бечић и Бранислав Петровић покушали су да се физички обрачунају, али су их остали одборници раздвојили.

Пре тога, 2009. године, Бечић је учествовао у још једном инцидетну, овај пут у Скупштини Србије. Како су медији тада извештавали, у обрачуну са послаником СРС Србољубом Живановићем, Бечић је завршио крвавог носа. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА