Најновије

ПУТИН СЕ СВЕТИ ЗА УБИСТВО РУСКИХ ВОЈНИКА: Русија се удружује с НАТО?

МОСКВА - Русија је званично позвала НАТО на разговоре у септембру, са циљем да се смање тензије између два блока, саопштено је из Кремља.

Путин и Обама (Фото: kremlin.ru)

"Спремни смо на конструктиван дијалог, упркос разликама у приступу и резонима и консеквенцама одлука са самита НАТО у Варшави", поручено је.
Заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов је рекао да је припремљен "позитивни програм" за даљи развој односа, којим би се ублажиле тензије између Москве и војног блока који предводе Сједињене Америчке Државе.
"Војни експерти НАТО су позвани у Москву у септембру на консултације о војним и политичким околностима у Европи", наводи се из руског министарства. 
Односи две силе се заоштравају из месеца у месец, толико да многи ситуацију називају новим хладним ратом, а у Варшави су челници НАТО оценили и да је Русија "извор нестабилности". 
Тако ће једна од водећих тема свакако бити ситуација на Балтику, која је посебно утицала на заоштравање односа. НАТО је у балтичким земљама распоредио ракетни штит, а у Варшави је потврђено да ће бити распоређене и посебне међународне трупе дуж граница са Русијом. 
Друга страна одговара маневрима на мору и изнад њега, али и гомилањем јединица и војним вежбама на граници. 
"Руски експерти су детаљно анализирали све одлуке донете у Варшави", рекао је Антонов. 
Тачка спорења су и летови изнад Балтика. 
"Русија тренутно разматра извођење војних летова изнад Балтика искључиво уз употребу идентификационих предајника, али само ако НАТО пристане да учини исто", рекао је Антонов. 
НАТО експертима је упућен позив и да пошаљу посматраче на велику руску војну вежбу Кавказ 2016, која је заказана за септембар. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА