Најновије

РУСИ, СПРЕМИТЕ СЕ! Амерички официр упозорава, нови фронт се може отворити сваког часа - удар на Русију са југа

САД желе да отворе други фронт против Русије у Грузији, рекао је амерички пензионисани обавештајни официр Скот Ритер у интервјуу за амерички Јутјуб канал "Tur of Djuti."

- Сједињене Државе шаљу помоћ од 40 милиона долара годишње преко Агенције Сједињених Држава за међународни развој (УСАИД) да изведу оно што представља 'меки државни удар' у Грузији са циљем да се садашња влада замени оном која је у складу са САД, и која би спроводила циљеве које не одговарају Грузији, као што је стварање „другог фронта“ против Русије - рекао је он.

Ритер је додао да је Вашингтон потпуно спреман да пусти Грузијце да умру за своје интересе у потрази за америчким геополитичким амбицијама, али никада неће жртвовати америчке животе да би заштитили Грузију.

- Грузија је само мања верзија Украјине, још један "точкић" у америчком 'појасу нестабилности'. Треба размислити о томе да ће Украјину, као што је био случај са Авганистаном, на крају препустити својој судбини њени добри "пријатељи" , Американци - рекао је он.

У Тбилисију се од 7. марта одржавају протестни скупови. Снаге безбедности употребиле су водене топове и сузавац да растерају демонстранте. У почетку су сукоби почели око предлога закона о страним агентима, против којег је парламент касније гласао. Неки демонстранти певали су химну Украјине и изразили спремност „да врате Абхазију и Јужну Осетију Грузији“, пишу РИА новости.

Миршајмер: Од Украјине ће нешто остати само ако престане да буде упориште Запада против Русије

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА