Најновије

ЈАПАНСКА МАСКА СА ДВА ЛИЦА: Бакир упоредио Додика са Милошевићем

Бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић рекао је да не зна да ли ће доћи до референдума у Републици Срспкој, али сматра да он неће моћи да има ефекте, јер је одлука Уставног суда БиХ коначна и обавезујућа и да се не може референдумима одлучивати о таквим стварима.
Изетбеговић је оценио и да председник РС Милорад Додик води двоструку политику поредећи је са "јапанском маском са два лица".   "Имате једно лице и једну политику која се очитовала ту недавно, поред Сарајева, ту у Источном Сарајеву када смо решили неке битне ствари, јако битне за БиХ, када је БиХ добила ветар у леђа у односу на наш европски пут. То је једно", рекао је Изетбеговић за агенцију Анадолија, преносе Независне новине. Према његовим речима, друго је што се, паралелно томе, упорно та политика враћа назад и политичким средствима покушава постићи оно што није постигнуто војним средствима - побуђују страсти старе 25 година. "Та политика може постати робом тога духа, којег ће евентулано извући из тог муља старог 25 година. Онако како је Слободан Милошевић на крају морао да врати оно што му је тај националистицки дух који је он пустио из боце наређивао", рекао је Изетбеговић оцењујући да се народ за тако нешто не може питати.
"Не можете такву ствар да радите. Не можете срушити мировни споразум, срушићете мир у земљи ако се то настави", сматра Изетбеговић. Он је рекао да од институција и међународних организација, од свих одговорних страна у БиХ очекује, да овакве ствари заустављају на време док нису добиле замах.
"Пре свега очекујем то од Срба, у првом реду у БиХ", рекао је Изетбеговић и додао да очекује да сами Срби не допусте неке друге, опасније референдуме. Председник Републике Српске Милорад Додик оценио је данас да је апсолутно неприхватљиво одлагање референдума о Дану Републике Српске. Он је, поводом планираног референдума 25. септембра на коме грађани РС треба да се изјасне о питању: "Да ли подржавате да се 9. јануар обележава и слави као Дан Републике Српске", рекао за Б92 да никаква одлагања не долазе у обзир. Итвор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА