Најновије

АМЕРИ ПРИЗНАЛИ: Руси показали војну моћ лансирањем ракета "Калибар"!

Русија је показала своју војну моћ првим лансирањем крстарећих ракета "калибар" са бродова у Средоземном мору на објекте терористичке организације Ал Нусра Фронт у Сирији, пише "Њујорк тајмс".

Лансиранје "Калибра" (Фото: Јутјуб)

На тај начин Русија "показује мишиће" и показује свету да на Блиском истоку може да нападне терористе из практично свих праваца - из Ирана, са бродова у Каспијском мору, из своје базе у сиријској покрајини Латакија и са Средоземног мора, наводи се у чланку.
Москва је задала снажан ударац терористима само неколико дана након што су руски авиони почели да полећу са базе у Ирану. Притом, удари "Калибара" на екстремисте неће донети "радикалне промене" у ситуацији, сматра лист.
Ни САД ове недеље нису прошле без "звецкања оружјем". Њихови напори били су концентрисани на вршење притиска на сиријску владу. У Пентагону су изјавили да су на североисток земље послали авион као упозорење Дамаску након што је сиријско ваздухопловство наводно напало положаје Курда у граду Хасаки, подсећа "Њујорк тајмс". Извор: Sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА