Најновије

ДОЧЕКАНИ ШАМПИОНИ: Србија кличе олимпијским јунацима (ВИДЕО)

Више десетина хиљада Београђана поздравило је вечерас испред Дома Народне скупштине српске спортисте који су на Олимпијским играма у Рију освојили рекордних осам медаља.

Дочек (Фото: ЈуТјуб/Правда)

У спектакуларној атмосфери, мноштво застава и траснапрента, прво је дечији хор отпевао химну "Боже правде", потом су на бину изашли спортисти који нису освојили медаље, а затим и носиоци одличја. Бронзана атлетичарка Ивана Шпановић била је оправданo одсутна због обавеза у Дијамантској лиги, па су прве велике аплаузе добиле бронзане кошаркашице. "Вољена Србијо, вољени Београде, народе мој, били сте мојим кошаркашицама и мени мотив у најважнијој победи и једина лековита мисао после најболнијег пораза и мени највећа радост. Највећа победа била је веселити се са вама. Живела Србија!", рекла је селектор кошаркашица Марина Маљковић. Капитен Милица Дабовић захвалила се свима што су били шести игарч и ветар у леђа и потом су сви заједно отпевали "Марш на Дрину", уз коју су српске кошаркашице изашле на терен уочи меча за треће место против Француске. Сребрни кајакши Марко Томићевић и Миленко Зорић истакли су да су сањали дочек, да ће га памтити док су живи и поручили да се осећају као да су освојили злато. Сребрна теквондоисткиња Тијана Богдановић није плакала као на аеродрому, па је уз овације окупљених и са великим осмехом рекла. "Хвала вам што сте остали будни до касних сати да гледате моје мечеве.  Замолила бих за аплауз за Милицу Мандић и тренера Драгана Јовића који су моја највећа подршка". Потом су на бину изашле сребрне одбојкашице, а посебно велики аплауз добиле су Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић. "Све време у Рију осећали смо подршку коју пружате и огромну енергију коју нам шаљете, било је лакше 'ратовати' кад то стоји иза нас. Медаља је била наша велика жеља, огромна, али ово је наш сан и хвала вам што смо досањали наш сан", рекао еј селектор Зоран Терзић. Капитен Маја Огњеновић такође се захвалила за енергију, љубав и непроспаване ноћи: "Надам се да смо вас бар мало обрадовали. Хвала вам пуно!".
Када су на бину изашли кошаркаши никако није могло, а да се не направи паралела са генерацијом коју је као играч предводио Александар Ђорђевић, сада селектор. "Пре 12 година сам био у 'њиховим патикама', а сада сам овде испред њих и поносан сам што иза мене стоје овакви шампиони! Велико хвала елити српског спорта која игра за младу елиту Србије", рекао је Ђорђевић. Славље се ближило ерупцији пре него што је изашао златни рвач Давор Штефанек, који је подсетио на обећање дато 2014. године када је постао првак света и најавио нове успехе у Токију. И онда је уследила ерупција емоција када су на бину кренули да излазе ватерполсити. Селектро Дејан Савић дочекан је са песмом: "Сад су уз'о злато Дејане", а када су сви изашли пред навијаче уследила је њихова песма из Рија: "Освојили смо све". "Будите поносни на ове људи на бини. Ја сам поносан што сам овде и што сам капитен овог тима. Хвала вам пуно", поручио је Живко Гоцић. На крају су сви српски спортисти са окупљенима отпевали чувену песму: "Играј и победи" која најбоље одсликава све што су српски спортисти урадили у Рију. Извор: Танјуг/Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА