Најновије

НАСТАВЉА СЕ ДИЈАЛОГ СА СПЦ: Мило покушава да саботира, убацује своје људе!

Црногорски режим припрема се за нову рунду "експертских" преговора са Српском православном црквом о спорном Закону о слободи вероисповести, с намером да формирају "независну" комисију. У њој неће бити функционери ни чланови ДПС, али хоће стручњаци са Правног факултета у Подгорици који су под директном контролом владајућих структура.

Ђукановић (Фото: predsjednik.mе)

Најављени експретски разговори, према стратегији владајуће ДПС, требало би да буду само димна завеса за спровођење контроверзног закона. Циљ је, осим куповине времена, и покушај да се умањи политичка штета настала снажним и масовним отпором грађана Црне Горе и падом рејтинга.

Према информацијама медија, премијер Душко Марковић у последње време на седницама Владе, али и током састанка са члановима свог кабинета, настоји да се дистанцира од расправа о Закону о слободи вероисповести, за разлику од министра правде Зорана Пажина.

Марковић је, наиме, проценио, узимајући у обзир све већи број учесника мирних литија да скупови могу да угрозе његову позицију. Улогу главног бранитеља спорног закона, како истичу у ситуацију упућени у владајућој странци зато препушта председнику Милу Ђукановићу.

- Марковић процењује да се тако донекле амнестира од могућих штетних политичких последица које могу да уследе. Иако дефинитивно није привржен СПЦ, пажљиво одмерава да у нападима у цркву не пређе границу, што би му омогућило и каснији утицај у политици - каже извор.

После још једног повлачења признања Косова, Курти напао Србију па завапио. Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА