Најновије

БИЗАРНО ПОНАШАЊЕ: Нећете веровати шта је изјавио Хрват који је палио заставу Србије у Книну

КНИН- Нисам крив. То што је горело у мојој руци није српска застава него крпа с кукастим крстом коју сам украо једном Пољаку на граници с Пољском кад сам стопирао док сам недавно ишао на утакмицу Хајдука - каже Дино Обадић из Метковића, ког су полицајци ухапсили због паљења српске заставе.

Паљење српске заставе (Фото: Јутјуб)

- Увређен сам написима медија. А у судници ћу, кад ми почне суђење, тражит да се зумира и успори снимак и сваки детаљ проучи како би се видело да ја нисам суделовао у паљењу заставе него моје крпе - испричао је Дино Обадић (26) из Метковића, којег су шибенички полицајци након службене прославе 21. годишњице Олује привели као једног од актера који је запалио српску заставу. На снимку паљења заставе која траје 78 секунди види се да Обадић ступа на сцену у 57. секунди. Тврди да није онако како је то полиција, заједно с већином, "погрешно протумачила".
- Мене све до пред крај снимка нигде нема, а види се како застава већ увелико гори. Нисам био пијан и био сам свестан целог догађаја. Људи су пјевали Томпсонову песму "Лијепа ли си". То ме је понело. Тад сам видео да је неко бенгалком запалио бакљу па сам ја одлучио запалити крпу коју сам бацио на заставу. Ал’ крпа није хтела да гори. Људи из групе коју не познајем додали су ми упаљач мислећи ваљда како ћу помоћи у паљењу заставе. Но док су палили заставу, нико није викао усташке покличе или фашистички поздрављао - објашњава Обадић који је, додаје, након песме отишао 50 метара даље да попије сок и одмори на клупи, где је спавао два и по сата.
Затим се вратио пред исти кафић, где је пре тога горело, али тада су наишли полицајци и привели га. Осим њега, тврди, ухапшен је и мушкарац који је у видеу с десне стране у тамним наочарима.
- Никог од тих људи не познајем. У Сињ сам дошао аутостопом од Дугопоља. Зауставио ми се аутобус. Ја сам светски путник, али нисам криминалац. Ухапшен сам касно поподне, а у 22.30 полиција ме је пустила. Нисам задржан као што се говори. Пријавили су ме за повреду угледа стране државе. Ма доказаћу да сам палио крпу - закључује Обадић, који се (тако уобичајено) "нашао на погрешном месту јер га је понела песма, а не злочин".
Извор: Jutarnji.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА