Најновије

ХАОС У НАРОДНОЈ СТРАНЦИ: Вук губи поверење, све више одбора јавно подржава Алексића

Најмање осам општинских одбора у Београду подржало је кандидатуру Мирослава Алексића за председника Народне странке, а подршку је добио и од још 30 општинских одбора ван престонице, рекао је за Нова.рс функционер НС близак Мирославу Алексићу.

Сменом чланова покрајинског одбора за Косово и председника омладине НС, као и именовањем нових чланова у Председништву те странке, Вук Јеремић је практично освојио двотрећинску већину у том телу у односу на Мирослава Алексића, који ће му готово сигурно бити противкандидат на партијским изборима заказаним за 22. октобар.

Међутим, функционери НС који подржавају Алексића сматрају да ће ситуација бити потпуно другачија када је реч о подршци коју кандидати имају у месним одборима.

Посланик Ђорђе Станковић каже за Нова.рс да очекује да ће више од две трећине од 125 месних одбора и комисија подржати Алексића за председника Народне скупштине.

„То ће бити јасан знак да се у Народној странци председник не бира преко Твитера, амбасада и медија, већ кроз чланство и одборе. Одбори ће дати јасну подршку“, каже Станковић, алудирајући на ранију Јеремићеву изјаву да ће руководство НС бирати чланови, а не Твитер, друге политичке организације, медији или амбасаде.

Према речима нашег саговорника, подршку Алексићу до сада је дало осам београдских одбора, а последњи је био одбор на Чукарици. Иначе, матични одбор члана Председништва Марине Липовац Танасковић подржава Јеремића.

Међу одборима који су подржали Алексића су Савски венац, чији је члан Санда Рашковић Ивић, Чукарица, Палилула и Младеновац, као и старатељства у Лазаревцу, Сопоту и Барајеву.

Кандидатуру Мирослава Алексића за председника Народне скупштине, поред београдских, подржало је, како нам је речено, још најмање 30 одбора. Реч је о НС организацијама у Шапцу, Ваљеву, Трстенику, Врњачкој Бањи, Бајиној Башти, Косјерићу и Александровцу. Такође, подршку су добили и одбори у Ћуприји, Јагодини, Блацу, Врању, Лесковцу, Бору, Смедеревској Паланци и Владичином Хану.

Алексића подржавају и одбори и комисије са подручја Косова и Метохије - Липљан, Косовска Митровица, Косовска Каменица и Обилић.

Одбор у Нишу требало би да се изјасни о подршци вечерас, сутра у Крагујевцу, а у петак у Новом Саду.

Подсећамо да су партијски избори у НС заказани за 22. октобар, а након што је низ месних одбора затражио ванредну седницу скупштине странке на којој би се бирао председник.

Мирослав Алексић је смењен са места председника Извршног одбора, а исто је урађено и са председником одбора за Косово и Метохију и повереником за омладину. Истовремено се повећао број чланова Председништва који су наклоњени Вуку Јеремићу.

После тих одлука, Алексић је рекао да је узнемирен и да то представља фронтални сукоб између њега и Јеремића, док је актуелни председник НС навео да је Алексић смењен са чела Извршног одбора јер је то практично партијска изборна комисија.

УКРАЈИНСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Протеклих 24 часа ово су брутални губици (БРОЈКЕ)

Извор: Нова.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА