Најновије

ЕРДОГАН: Американци испоручују оружје терористима!

Турски председник Тајип Реџеп Ердоган оптужио је САД за наоружавање курдских бораца у Сирији којима су, како тврди, испоручиле два авиона са наоружањем.

Ердоган и Асад (Фото: Синхуа)

- Ако мислите да можете да победите Исламску државу са Заштитним једницама курдског народа (ЈПГ) и њиховим политичким крилом ПЈД, не можете, зато што су и они терористичка група - рекао је Ердоган говорећи за турску телевизију из Њујорка, преноси Ројтерс.
Он је навео да је "Америка пре три дана испустила из два авиона товаре наоружање у месту Кобани за те терористичке групе". 
Ердоган је рекао да је то питање јуче поставио америчком потпредседнику Џоу Бајдену који је рекао да нема сазнања о томе. 
САД, које сматрају курдску групу YПГ главним стратешким партнером у борби против ИД, испустиле су из авиона оружје Курдима у граду Кобани и 2014. године, а Ердоган тврди да је половина тог наоружања завршила у рукама џихадиста Исламске државе. 
Ово је једна у низу оптужби да САД помажу терористима. Русија је прошле недеље оптужила САД да "крче пут" терористима пошто је међународна коалиција предвођена САД бомбардовала положаје сиријске војске. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА