Најновије

ИВИЦА ДАЧИЋ ПОРУЧУЈЕ: Нисам овде да ћутим, бранићемо и себе и Српску!

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да Србија не треба да ћути и да је исправно што је одговорио бившем шефу ратног штаба АБиХ Сеферу Халиловићу.

Ивица Дачић (Фото: Јутјуб)

- Ја нисам овде да ћутим, ја сам овде министар спољних послова, треба да штитим националне интересе. Било би срамота да ово прође без гласа Републике Србије - нагласио је Дачић.
Он је навео да ће "Србија одбранити себе и помоћи ће у одбрани интегитета Републике Српске".
- Нама је најмање стало до тензија, наш народ живи у свим земљама региона. Нама је стало до мира, али ако у БиХ пребројавају колико Срба има пушака и пиштоља, ако се прави план за колико дана може да се сруши Српска, ако су безбедносне службе наредиле највећи степен безбедносне одбране према Српској, па шта је то - упитао је Дачић.
Подсетио је и да се у Загребу одржава миса за "како кажу мученика, хрватских мученика, генерала и пуковника НДХ".
- Замислите у Берлину мису за Хитлера, Геринга и остале... Да ли треба да ћутим и да кажем "извините, молим вас, што вам сметамо"? Не смемо да ћутимо, поштујем одлуку премијера да се суздржава и да не учествује у полемикама, али постоје акти на које држава има обавезу да ради, један од њих је и све ово, а то је изјава Халиловића, која ниједним актом није демантована нити се било ко од званичних муслиманских политичара у БиХ оградио - истакао је Дачић.
Осврнуо се и на наводне захтеве да Србија уведе санкције Русији.
- Знате шта, ми можда изгледамо наивно, али нисмо толико глупи... Како ја или Вучић да кажемо да имамо принципијалне ставове, да се захвалимо за подршку око Косова и да кажемо да ћемо да уведемо санкције онима који нас подржавају... Тиме бисмо радили сами против себе, а ми нисмо антисрпска влада, ми смо Влада Републике Србије... Ако се Вуку (Драшковић прим. аут.) то не свиђа, нека изађе из коалиције. Супротно нашим интересима је да уведемо санкције Русији и тачка - закључио је Дачић.

Извор: vesti-online.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА