Најновије

ЧЕЛНИЦИ СРПСКЕ ЗАДОВОЉНИ: Референдум о Дану Репубике успео (ВИДЕО)

Председник Републике Српске Милорад Додик честитао грађанима и рекао да је поносан што је референдум протекао мирно.

Милорад Додик (Фото: Синхуа)

Држава се прави онако како смо ми то данас показали, у мру и демократским принципима, рекао је Додик гостујући у програму РТРС.
"Честитам грађанима Републике Српске, Републици Српској, свим људима који су изашли без обзира како су гласали. Ово је радостан дан, поносан сам, желим стабилну и мирну Српску", рекао је Додик. Послушајте његову изјаву:
И Жељка Цвијановић, предедница Владе Републике Српске, оцењује да је референдум био успешан и захвалила је грађанима.
"Било је важно да се одржи референдум, да покажемо способност да можемо да га одржимо, ми смо то показали и ја сам изузетно поносна. Браво Српска, браво грађани Републике Српске, добро смо урадили свој посао, све наше службе су добро одрадиле свој посао", рекла је она.
На 71,09 одсто до сада обрађених гласачких места изјаснило се 4254.715 грађана. Од тог броја 99,79 одсто грађана гласало је да се 9. јануар и даље обележава као Дан Републике, саопштила је Републичка комисија за спровођење референдума, која ће коначне прелиминарне резултате саопштити данас у подне.
Председник Комисије Синиша Каран процењује да је излазност била од 56 до 60 одсто. Каран је синоћ рекао да су у Берковићима, Источном Сарајеву, Крупи на Уни, Купресу, Осмацима, Калиновику, Петровцу, Рудом и Чајничу сви грађани изјаснили да се 9. јануар слави као Дан Републике. Он је поновио да је референдум протекао без инцидената.
Драган Лукач, министар унутрашњих послова Републике Српске, о безбедности на изборима
У Републици Српској јуче је одржан референдум на којем је 1.219.399 грађана Српске са правом гласа имало прилику да одговори на питање "Да ли подржавате да се 9. јануар обележава и слави као Дан Републике Српске?".
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА