Најновије

МСП ИРАНА: Нетанјаху је "окорели лажов"!

Иранско Министарство спољних послова саопштило је да су оптужбе које је израелски премијер Бенјамин Нетанјаху у понедељак увече изнео, поводом нуклеарног програма Ирана, дело "окорелог лажова коме мањкају идеје".

Иран (Фото: РИА)

За Техеран су те тврдње "отрцане, безначајне и срамне", наводи се у саопштењу.

"То су тврдње ционистичких челника који не виде друге начине да осигурају опстанак свог незаконитог режима, заснованог на лажима, него да друге представљају као претњу користећи отрцани шарлатанизам из времена општег незнања", саопштио је портпарол иранског Министарства Бахрам Касеми, преноси ирански канал Прес ТВ.

Нетанјаху је синоћ изјавио да је његова влада дошла до "пола тоне" тајних иранских докумената који показују да је Техеран имао програм нуклеарног наоружања.

Он је то назвао "великим обавештајним достигнућем" и тврди да та документа показују да је Иран лагао у вези са својим нуклеарним амбицијама пре него што је 2015. године потписао нуклеарни споразум са светским силама.

Иначе, Иран негира да је икада тежио да се опскрби нуклеарним оружјем.

Ирански министар спољних послова Мухамад Џавад Зариф изјавио је синоћ да су оптужбе Израела о нуклеарним амбицијама Техерана "старе оптужбе", којима се у прошлости бавила Међународна агенција за атомску енергију (ИАЕА).

Шеф иранске дипломатије приметио је да су обавештајни подаци о наводним нуклеарним амбицијама Ирана објављени уочи 12. маја, када би Трамп требало да допнесе одлуку о томе да ли ће се повући из нуклеарног споразума са Ираном, пренео је Ројтерс.

Појавиле су се и информације да власти у Тел Авиву преусмеравају и приземљују путничке авионе, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Нетенјаху о Иранском нуклеарном програму

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА