Најновије

ОПАСНО: У Босни и Херцеговини делује седам терористичких организација!

На ажурираној листи најтраженијих терориста и организација Исламске државе коју је објавио СБ УН уписано је седам организација чије су канцеларије у БиХ.

Терористи (Фото: Јутјуб)

На списку је и Нусрет Имамовић, један од водећих команданата "Нусра фронта".
Организације које се налазе на листи су "Ал харамеин" и "Ал фурхан", "Тајбах интернешнал" и "Босанска идеална футура"...
Када је реч о Нусрету Имамовићу, држављанин БиХ у Сирији је један од водећих команданата "Нусра фронта". 
Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић открио је да се на листи налазе исламистичке организације са канцеларијама у Сарајеву, Зеници и Бихаћу, те да нова листа доказује да у БиХ готово да и нема борбе против тероризма јер "Имамовић, који је годинама у Сирији, има два валидна пасоша издата од државних органа БиХ". 
Он каже да се на основу тога може доћи до закључка да су људи који помажу терористе и даље запослени у државним службама. 
Стручњак за безбедност Предраг Ћеранић истакао је да се проблем тероризма у БиХ годинама минимизира, као и да нема политичке воље за његово решавање. 
Он је нагласио да се "параџемати у БиХ шире као вирус, а политичари, попут бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића говоре како је БиХ на путу евроинтеграција". 
У БиХ се у протеклом периоду вратило 46 бораца "Исламске државе", а њих 20 је у затворима, где издржавају правоснажне затворске казне. 
На "црној листи" Савета безбедности УН, допуњеној 19. јануара, је 256 имена најтраженијих терориста "Исламске државе" и 75 исламистичких организација чији је основни посао прање новца и финансирање терористичких напада широм света. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА