Најновије

"Санкције Додику су подршка путу БиХ ка ЕУ"

Амбасадорка САД у БиХ Морин Кормак сматра да санкције које је бивша америчка амдинистрација увела Милораду Додику представљају "подршку БиХ на путу ка ЕУ".

Босна и Херцеговина (Фото: Pixabay)

На питање новинара да ли очекује да ће се ЕУ придружити санкцијама, Кормакова је данас у Фочи рекла да то питање треба поставити директно ЕУ.
"Што се тиче САД, ми смо били веома јасни - ове санкције се уведене зато што се односе на неке ствари које ми сматрамо веома кључним, а то је владавина закона и претња сецесијама. Са друге стране, сматрамо да су оне подршка БиХ на путу ка ЕУ", каже Кормакова. 
Она је додала да Америка себе види као оне који, како каже, стају у одбрану Дејтонског мировног споразума, који је веома важан за БиХ. 
А на питање да ли очекује да ће је председник САД Доналд Трамп повући са места амбасадора у БиХ, Кормакова је поновила да је она професионални дипломата и да је посвећена да остане у БиХ. 
"Ми имамо две врсте амбасадора - две трећине су професионални, а једна су политички именовани, и они подносе оставке када се мења администрација. То је позната традиција у САД. Пошто сам ја професионални дипломата, посвећена сам томе да останем у БиХ, јер је ово веома занимљиво и сложено место", додала је Кормакова, пренели су бањалучки медији. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА