Најновије

ВЛАЈКИ: Нека се Путин побрине да нас поново не бомбардују!

"Република Српска треба да стисне петљу и прогласи конфедерацију", сматра професор Факултета политичких наука у Бањалуци и бивши потпредседник Српске Емил Влајки. У противном, упозорава, могла би да нестане.

Емил Влајки (Фото: Јутјуб)

Влајки, који је недавно објавио књигу "Америчко-исламски антисрпски џихад", каже да је Балкан био први полигон за увежбавање политике америчког месијанизма и неоколонијализма, а Срби први на удару, зато што се САД преко Срба разрачунавају са Русијом, баш као и преко Украјинаца.
- Они на неки начин изазивају Русију да покаже све шта зна како би у евентуалном сукобу знали како се треба с њима суочити. Мислим да је то узалудан посао, али су Срби богомдани због тога што су они и земље у којима обитавају, мислим на РС и Србију, били лабораторија за САД где су испробавали своју технику. Узели су 15 одсто српске територије, Космет, а онда су српске елите, које су практично слуге америчког империјализма, уверили да је за Србе најбоље да то дају - тврди Влајки. - У БиХ је основни пројекат стварање џамахирије, коју су Американци до сада потпомагали. Оно што је на делу то је да су одређене надлежности које је имала РС мало по мало прелазиле у муслиманско Сарајево. Муслимана има негде око 50-51 одсто, за неколико година ће их бити још више, и ако се Република Српска не конфедерира, одвоји или осамостали, постаће практично део бошњачке џамахирије. Предвиђам да ће се то десити јако брзо упркос напорима које Додик предузима - објашњава бивши потпредседник РС. - Треба стиснути петљу и прогласити конфедерацију. Састане се Народна скупштина РС и каже: "Од данас смо конфедерација". Е сад, хоће ли НАТО онда доц́и са трупама и интервенисати то нек се Путин побрине за то и нек каже - ви осамостаљујете Космет и стварате неке нове државе, а овде постоји уставни основ (јер по слову Дејтона РС је имала елементе државе) - додаје Влајки. - Русија је успоставила нови баланс и на Балкану. Међутим, некима смета руски утицај на Балкану и то покушавају по сваку цену да спрече. У Хрватској је Грабар Китаровићева рекла да Русија покушава да дестабилизује регион, видимо шта се дешава у Црној Гори - закључује Влајки. Погледајте ОВДЕ, Николићу бране да 9. јануара слави са Додиком?! Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА