Најновије

ПОЧИЊЕ "ДИЈАЛОГ" О КОСМЕТУ: Александар Вучић и Ана Брнабић имају "одважан предлог"!

Председник Србије Александар Вучић данас је најавио да ће Влада Србије на наредној седници договорити који су то технички услови потребни за унутрашњи дијалог о Косову, који је раније иницирао, те поручио да ће предлог грађанима по том питању бити одважан.

Вучић има "одважан предлог" (Илустрација: Правда)

- Синоћ сам разговарао са премијерком и на следећој седници владе биће обезбеђени сви технички услови да се покрене оно све о чему смо говорили, биће организована и радна група која ће осигурати логистику и онда ћемо почети са свим тим. Имаћемо стрпљења да саслушамо све, а онда ћемо бити храбри да кренемо одважно с неким предлогом који ћемо представити нашем народу, рекао је Вучић обраћајући се на завршетку београдског безбедносног форума. Како је рекао, сматра да је то веома важно, да има прави садржај, "без празник речи и политичког маркетинга". Председник је рекао да мисли да право решње лежи негде између наших и албанских уступака, а с друге стране, и међународне заједнице, која како каже, треба да учини напор да разуме обе стране. У противном, приметио је, имаћемо замрзнути коннфликт наредних 10, 20 или 50 година, а за то, тврди, немамо више времена. Вучић је, наравно, свој говор на форуму, већом делом изнео на енглеском језику:

Мир је предуслов за развој

Мир је предуслов за развој, а нестабилан Балкан и економски и технолошки неразвијен регион оптерећен стереотипима није решење, поручио је Вучић. Он је на Београдском безбедносном форуму рекао да је у вези с тим мање оптимистачан него прошле године, а да ни тада није баш био оптимиста, али, како је приметио, то је његова природа. Без сумње, међутим, навео је да ће Србија учинити све да очува регионални мир и спокој, што је најважнији предуслов за развој и напредак региона. - Кад кажем да са мање оптимистичан, то није само због нас и не стидим се да то признам - део смо проблема. Не реагујемо с времена на време како треба, потцењујемо тешкоће, претерујемо у реакцијама, али у исто време имамо проблеме који су увезени из Европе и света, истакао је он. Вучић је објаснио да се успех његове власти сагледава у једној ствари кад је реч о стабилности, посебно односима на релацији Београда - Приштина, а то је да је да "нисмо имали мртве", што је, додао је, за грађање веома важно. - Људи се бар мало више осећају безбедно, ако смо и томе мало допринели онда сма задовољан. Али то није довољно, оценио је председник. Зато је, како каже Вучић, и предложио унутрашњи дијалог да се грађани у Србији изјасне о "косовском питању", јер, како каже, морамо да разговарамо једни са другима, да изнесемо захтеве и приведемо их реланости. - Али и да питамо другу страну да уради то исто, иначе ћемо имати замрзнути конфликт наредних 10, 20 или 50 година, а за то немамо времена ако мислимо на будућност деце и унука, поручио је Вучић.

Важна Ердоганова посета

Председник Србије Александар Вучић истиче да је посета турског председника Реџепа Тајипа Ердогана од изузетног значаја и по питању снижавања тензија у региону и због економских ефеката. Вучић је рекао да је посета Ердогана важна због смањивање тензија и у Србији, и БиХ, па и у Црној Гори, Приштини, Албанији, Македонији... Поруке које је турски председник послао из Новог Пазара су веома важне и веома добре, рекао је председник новинарима на Београдском безбедносном форуму. Додао је и да је та посета страшно важна за нашу економију. Навео је да су га многи на друштвеним мрежама и на стадионима критиковали због те посете, али је запитао - да ли ће ти људи довести инвеститоре и запослити људе у Лебану, Житорађи... Политика "нико није паметнији од нас" не води никуда, истакао је. Како је Вучић описао "социјализам са кинеским карактеристикама" пренела је централна кинеска новинска агенција Синхуа у тексту који можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Танјуг, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

ИМА ЛИ ОВДЕ СРБА?! Запитао се амбасадор Русије Александар Конузин на београдском безбедносном форуму 2011. године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА