Најновије

ВУЧИЋ: Србија ће даље развијати добре односе са Русијом

Србија ће, у складу са политиком независности и војне неутралности, даље развијати добре односе са Русијом у обостраном интересу, поручио је данас председник Србије Александар Вучић у разговору са амбасадором Руске Федерације Александром Чепурином.

Вучић (Фото: Јутјуб)

Како је саопштено из Прес службе Председника, Вучић и Чепурин су разговарали о даљим корацима за унапређење сарадње двеју земаља.
Амбасадор Русије је том приликом истакао потребу да се, због обима посла, што пре реши статус Руско-српског хуманитарног центра у Нишу, наводи се у саопштењу.
Председник Вучић и амбасадор Чепурин су , додаје се, изразили задовољство нивоом политичког дијалога и напретком економских веза Србије и Русије, посебно повећањем трговинске размене у овој години.
Двојица саговорника су констатовали и значајан напредак војне и војно-техничке сарадње двеју земаља, истакавши да испорука руских Мигова 29 српској Војсци представља велики допринос заштити регионалне стабилности и одржавању мира на Балкану.
"Српски председник је у разговору са руским амбасадором нагласио да ће Србија, у складу са политиком независности и војне неутралности, дале развијати добре односе са Русијом, у обостраном интересу", наводи се у саопштењу.
Улазак у НАТО Србију би учинило војним противником Русије. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: Уверен сам да БИХ неће признати независност Косова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА