Најновије

КУРДИСТАН СЕ ТОПИ КАО ЛЕД НА СУНЦУ: Ирачани напредују без отпора, Курди пристали на капитулацију? (ВИДЕО/МАПА)

Ирачка војска наставила је напредовање на територије ппд контролом Курда без икаквог већег отпора. Према, за сада званично не потврђеним изворима, Курди су пристали на захтев Ирака да одустану од независности и да се врате на границу од 2003. године када су добили самоуправу у свом делу Ирака.

Пред њима Курди беже (Фото: Јутјуб)

Вест о томе да Курди пристају да се повуку на административну линију из 2003. године, препусте сва нафтна поља  Ираку и предају пуну контролу над границом са Сиријом објавила је "Раша тудеј". Амерички председник Доналд Трамп остао је неутралан у сукобу својих савезника. Након пада неколико градова које  су држали Курди, међу којима је и Куркук, изостанка подршке САД и сукоба међу ратним курдским фракцијама јасно је да одбрана од жестоке ирачке офанзиве није била могућа.

Пуном црвеном линијом су линије Курдистана из 2003. а испрекиданом шта су Курди држали до пре пар дана  Ако се постојање споразума испостави као тачно, Курди ће морати федералној власти да предају велике територије које су освојили током крвавог рата са ИД. САА иде ка великим нафтним пољима јужно од Деир Ез Зора а више о томе поглеајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус

Ко су Ирачке моилизационе снаге које предводе офанзиву на Курде.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА