Најновије

НАПАШЋЕМО НОЋУ, ИЗНЕНАДА: Ердоган не намерава да напусти Сирију, уместо тога поручује... (ВИДЕО/МАПА)

Противтерористичка операција Турске војске у Сирији завршава се пре него што је и започела, али Турци, заправо, имају другачије планове.

Турска војска у Сирији (Илустрација: Правда)

Турска војска приводи крају своје операције у сиријској покрајини Идлиб, рекао је турски председник Реџеп Ердоган. - Питање Африна је пред нама, појаснио је. - Можемо да дођемо изненада, ноћу, можемо да ударимо, изненада, ноћу, рекао је Ердоган. Турске снаге ушле суна територију покрајине Идлиб у оквиру договора постигнутог на мировним преговорима у Астани, како би надгледали прекид ватре на линијама раздвајања. Међутим, одмах по уласку на територију Сирије, турске снаге су превазишле оквире задате мисије што је довело до оштре реакције Дамаска, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.

До конфронтације са сиријском Ал Каидом (ХТШ), чије је наводно угрожавање линија био разлог за улазак Турске војске у Идлиб, није дошло ни једног тренутка, али претње које Турци сада износе курдском ПЈД-у, који контролише Африн, постају све реалније, пошто се ова територија сада налази практично у потпуном окружењу турских снага. Током претходна 24 сата, локални активисти пријавили су пролазак великог броја конвоја Турске војске у којима је најмање 200 возила прешло сиријску границу.  Као и напад који је најавио Ердоган, већина ових прелаза, такође, догодила се ноћу: Сиријске снаге искористиле рат терориста на северу Хаме и оствариле изненадан територијални добитак. Погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Турци су имали велике губитке приликом освајања Ал Баба прошле године:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА