Најновије

ШОЈГУ: Терористи беже из Сирије и Ирака

Русија је забринута растом терористичких претњи у југоисточној Азији у контексту премештања милитаната ИД који беже из Сирије ни Ирака, изјавио је министар одбране Русије генерал Сергеј Шојгу.

Шојгу (Фото: РИА)

„Забринути смо растом терористичких претњи у југоисточној Азији, пре свега у контексту иностраних терориста-милитаната ИД који се истискују из Сирије и Ирака. На верност ИД већ су се заклеле 34 терористичке организације у читавом свету, укључујући низ група у југоисточној Азији“, рекао је Шојгу на 4. Седници министара одбране држава-чланица Асоцијације држава Југоисточне Азије (АСЕАН) на Филипинима.
Он је навео да се „све чешће откривају токови новца који долазе из држава Азијско-пацифичког региона за подршку локалних терористичких ћелија и одржавања терористичких напада“.
„Данас је наш задатак да заједничким напорима међународне заједнице потпуно уништимо потенцијал међународних терористичких организација, пре свега ИД“, додао је Шојгу.
За две године учешћа руских Ваздушно-космичких снага у Сирији пресечен је доток новца ИД из нафтне индустрије.
„До 2015. године ИД је зарађивао око три милијарде долара годишње од продаје нафте на територији Сирије, у одређеним периоду до 10 милиона долара дневно. Данас је зарада ИД у Сирији је практично непостојећа“, рекао је Шојгу.
За две године на територији Сирије су уништене велике терористичке формације на важним правцима, када су ослобођена кључна места и одблокирани основни канали комуникације.
У Сирији терористи контролишу још око пет одсто територије, док је до почетка операција Ваздушно-космичких снага Русије ИД контролисао више од 70 одсто.
Путин запретио САД: "Нуклеарне ракете из Европе носите својој кући". Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Сергеј Шојгу на штанду Војске Србије проба српску храну
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА