Најновије

ЗАРОБЉЕН НАЈВЕЋИ МАГАЦИН ОРУЖЈА ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ: Могли да ноауружају целу дивизију, погледајте шта је пало у руке САА (ВИДЕО)

Сиријска арпска армија наставља да приккупља оружје које су терористи оставили или бацили приликом бекства из Ал Мајадина и окололине. Количина заробљеног оружја је много већа од процењене, а сиријски медији јављају да је то оружје довољно за опремање читаве дивизије.

Заробљено оружје (Фото: Јутјуб)

Тигрове снаге су саопштиле да ће бити потребно шест дана да се сво оружје пребаци у складишта Сиријске арапске армије. Десет дана нако ослобођења града САА наставља да открива складишта и скровишта оружја и муниције у Мајадину. Осим пушака, тешких митраљеза, граната, разне муниције у Мајадину су заробљени и дронови, оклопна возила  и тенкови. У граду је нађено наоружање које је углавном произведено у Америци, Белгији и Великој Британији, али и немачки топови. САА саопштава да је у Мајадину заробљено више оружја него на било ком другом месту у Сирији, па чак више него што су Ирачани зарбили у Мосулу. Делује као да је читав Мајадин био један велики магацин оружја ИД. О новим губицима територије ирачких Курда сазнајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци агенције САНА из Мајадина.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА