Најновије

ЏАЈИЋ ОТКРИО ДЕТАЉЕ ЖИВОТНЕ ДРАМЕ: Проживео сам три године пакла, ожиљци ће остати, али живот иде даље

Легендарни бивши фудбалер и функционер Црвене звезде Драган Џајић боравио је претходних дана у Сарајеву, где је присуствовао промоцији документарног филма "Џајић", аутора познатог новинара Сабахудина Топалбећиревића.

Драган Џајић (Фото: Јутјуб)

Популарни сарајевски Бахо је познат као заклети навијач Сарајева, али је као дечак, на својој првој утакмици на Кошеву, Сарајево - Црвена звезда, остао фасциниран Џајићем и то је преточио у емотивну филмску причу. 
- Па да, срећом да је био мрак у дворани. Све је то сада иза мене, али када сам то поново гледао на екрану, изнова сам то проживљавао. У неким тренуцима пројекције баш сам био на рубу да се емотивно сломим. Ја сам из Звезде отишао 2004. године. У те четири године само сам једном био на стадиону. Моје повлачење и растанак прошли су без икаквих проблема и након четири године упада ми полиција у кућу и пред камерама и сниматељима одводи ме у лисицама. Не желим тога ни да се присећам, премда јако добро знам ко је стајао иза тога и коме је требао Џајић у затвору, каже прослављени фудбалер, који једоста емотивно проживљавао гледање филма, поготово други део у којем је приказано како је у лисицама одведен из куће у притвор.
Џајић сматра да је то био политички прогон и да ништа нечасно није урадио у Звезди за 55 година.
- Него што друго него да је био политички. Гласало се да ли добијају или губе изборе ако ме ухапсе. Знам и пуно дубље од тога, али верујте, доста су ми биле три године пакла. Не желим томе да се враћам, премда не могу то никад до краја да потиснем. Ожиљци ће остати, али живот иде даље. Провео сам пет месеци у притвору и с тиме сам могао да се носим, јер знао сам да су оптужбе биле исконструисане, али најтеже ми је било због супруге и деце, због моје мајке, због мојих људи из родног Уба, због свих пријатеља који ме знају. Па ја сам 55 година провео у Звезди и никад, баш никад нисам направио било шта нечасно и никад нисам водио финансије. Дао сам Звезди оно што сам најбоље знао, фудбалско знање, а на крају сам постао мета. Не може све у животу бити мед и млеко, издржао сам и то.
На крају се Џајић осврнуо и на Здравка Мамића контроверзног првог човека Динама из Загреба.
- Видео сам се са Здравком. Пратим и ово што се дешава око њега, знам кроз шта пролази и баш ми је жао. Мислим да је направио пуно за Динамо. Разумем колико му је тешко, осетио сам на својој кожи како је наћи се у таквој ситуацији, каже Драган Џајић.
Најлуђи пенал свих времена погледајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Драган Џајић - Трећа Звездина звезда
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА