Најновије

ВУЧИЋ ОДУСТАО ОД СЛАЊА ПРОТЕСТНОГ ПИСМА ЕУ ОКО КОСОВА: Eво како опозиција реагује на његово објашњење

Oдустајање председника Србије Александра Вучића да Србија упути протестно писмо ЕУ због двоструких стандарда које је Европска комисија показала у случају Каталионије и Косова опозиција је дочекала на нож.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Александар Вучић тврди да на захтев Шпаније, у овом тренутку, Србија неће послати писмо Европској комисији са низом питања у вези са ставом комисије да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити. Вучић је новинарима рекао да је писмо завршено, да је озбиљно састављено, али да иако га сада неће послати Србија не одустаје од одговора. Вучић је рекао да је потписао писмо, а да је остало да га потпише премијерка Ана Брнабић и да га Влада Србије прихвати. - Нећемо сада, јер смо замољени од Шпаније да то не учинимо, да не отежавамо њихову позицију. Урадићемо у наредном периоду. Када, обавестићемо вас. Имамо обавезу према шпанским пријатељима, јер су и они нама помагали - рекао је Вучић. Из Двери кажу да не постоји обећање од ког Вучић није одустао.

- Вучић одустао од слања протестног писма својим пријатељима у Бриселу. А од чега Вучић није одустао од својих идеја, програма, обећања? - иронично је прокоментарисао председник Двери Бошко Обрадовић. Бивши председнички кандидат Вук Јеремић каже да je добро да је Вучић одустао од слања писам ЕУ и да је све било скупљање јефтиних политичких поена. 

- Наравно, камо среће да су имали памети и елементарног дипломатског знања да се не брукају зарад јефтиних поена - прокоментарисао је Јеремић на Твитеру. Kaндидат Српске радикалне странке за градоначелника Београда Миљан Дамајновић каже је да су сви протести које је Вучић "симулирао" због Каталоније били само изборна кампања. - Од када је Вучић проевропски еволуирао 2009. године, а постао евроунијата доласком на власт 2012. године, многа љубавна писма слао ЕУ али му љубав није била узвраћена. Отуд не чуди да је одустао од слања овог писма које би сигурно било са пољубцем и црвеном бојом кармина - каже Дамјановић.

Дамјановић је оптужио Вучића да је издао Косово и Метохију указујући да фунцкионери СНС са Космета не долазе на седницу скупштинског Одбора за Косово и Метохију али учествују у раду нелегалних институција у Приштини. - Вучић је свестан да је свако његово писаније са ЕУ бесмислено, али је то била његова медијска кампања - закључио је Дамјановић. Шта Стаматовић тражи од Вучића и Ане Брнабић сазнате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Гостовање Небојше Стефановића на ТВ Пинк.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА