Најновије

Могуће искључивање Русије са Олимпијаде 2018.

Светска антидопинг агенција (ВАДА) неће обнављати права Антидопинг агенцији Русије (РУСАДА) на заседању савета оснивача организације, изјавио је новинар Хајо Зепелт телевизији АРД. То прети руској репрезентацији суспензијом са учешћа на Олимпијским играма 2018.

Руски гимнастичари (Фото: РИА)

Зепелт наводи да „Русија није испунила захтеве који су јој постављени — признање да се држава мешала у антидопинг програм и омогућавање приступа тајним узорцима“.
У новембру 2015. ВАДА је оптужила Русију за бројна кршења правила о антидопингу. Агенција је саопштила и да је РУСАДА неусклађена са кодексом организације. Питање враћања РУСАДА-е разматраће се 16. новембра.
Раније је „Дејли мејл“ објавио да је информатор ВАДА-е, Григориј Родченков, предао комисији МОК-а нове податке о употреби допинга од стране руских спортиста. Коначна одлука о дозволи Русије на учешћу на Олимпијским играма 2018. године треба да буде донета на Извршном одбору Међународног олимпијског комитета почетком децембра.
Кремљ је више пута изјављивао да не постоји државна подршка за коришћење допинга у спорту. Владимир Путин је, коментаришући оптужбе руских спортиста, рекао да би скандал могао да буде повезан са предстојећим председничким изборима у земљи.
Американци уцењивали Путина, а он их је одувао. Зашто није било разговора лидера САД и Русије прочитајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Женска репрезентација Русије у уметничкој гимнастици освојила је сребро на Олимпијади у Рију
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА