Најновије

ГОРЕ ФРОНТОВИ НА СЕВЕРУ ХАМЕ: Сиријске снаге ослободиле Раџан! Жестоке борбе се настављају из више праваца! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) и Снаге националне одбране (СНО) ослободиле су град од високог стратешког значаја на североистоку сиријске покрајине Хама.

Север Хаме (Илустрација: Правда)

Сиријске снаге у данашњим операцијама на овом подручју, осим града Раџана, ослободиле су и села Сара и Арафа, известило је медијско крило Хезболаха. 

Према извештајима "опозиционих" медија, руске и сиријске ваздухопловне снаге наставиле су дејства на северу Хаме и то, пре свега, по положајима сиријске Ал Каиде - Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) у Кан Шејкуну и Закату. Осим тога, на севру покрајине, према наводима терористичке организације, ХТШ је током дана одбио нападе САА у близини села Рабде и Каср Алија, у којим је, како тврде, убијено осам припадника САА, а "побуњеници" Џејш ал Насра, организације која дејствује у Сирији уз званичну подршку САД-а, тврде да су на истом фронту елиминисали ти сиријска тенка. Да подсетимо, званичан циљ сиријских операција на северу и североистоку Хаме је ослобођење града Абу Духура и осигуравање аутопута Алепо-Хама.

Одбрана Сиријске арапске армије попустила је у војној бази у Источној Гути. Како су џихадисти заузели део базе и какав је одговор сиријских снага, погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА