Најновије

У ДОЊЕЦКУ ИМ СЕ СМЕЈУ: Ево шта су Украјинци "добили" освајањем два села у демилитаризованој зони! (ВИДЕО/МАПА)

Заменик команданта оперативне команде Доњецке Народне Републике Едуард Басурин назвао је неуспехом руководства украјинских снага безбедности заузимање села Гладосово и Травњево у неутралној зони у близини Горловке.

Укри улазе у демилитаризовану зону (Фото: ЈуТјуб)

Према његовим речима, заузимање Гладосова и Травњева је „падање у замку заузимања тактички бескорисног пункта“. - Војници Оружаних снага Украјине фактички се нису померили и нису добили никакву предност, осим великих проблема, рекао је Басурин новинарима, истакавши да је због присилног заузимања села украјинска страна оптужена за грубо кршење Минских споразума. Басурин је, такође, изјавио да први заменик шефа специјалне посматрачке мисије ОЕБС-а у Украјини Александар Хуг, упркос обећањима, није дошао у Гладосово и Травњево да би се уверио у насиље безбедносних снага према становницима. ОЕБС у села чак није послао ни патролу Мисије, а једина информација у извештају о ситуацији у селима тицала се недостатка струје у Травњеву, истакао је Басурин. Према његовим речима, становништво не може слободно да се креће и блокирано је у својим селима.

Басурин је раније изјавио да су украјинске снаге иселиле власнике из неколико кућа и опљачкале локалну продавницу. Команда ДНР-а је у петак изјавила да су украјинске безбедносне снаге окупирале насеље у округу Горловке. Мисија ОЕБС-а саопштила је да проверава ове информације. Касније је украјинска војска и сама потврдила да је преузела контролу над два села у неутралној зони Донбаса. Улазак Украјинаца у "сиву зону" завејаног Донбаса у међузвремену је и документован овим снимцима: Како Украјинска војска евакуише тела погинулих припадника јединице која је покушала да изведе диверзантску операцију код места Фрунзе и каква је орука пронађена код једног настрадалог чије су тело Украјинци оставили за собом, погледајте ОВДЕ. Извор: rs.sputniknews.com, Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА