Најновије

ЏИХАДИСТИ ПРЕТЕ КРВОПРОЛИЋЕМ ЗА НОВОГОДИШЊЕ ПРАЗНИКЕ! Објавили језиве слике као и места могућих напада!

„Исламска држава“ објавила је нове језиве слике у којима прети нападима широм Европе уочи божићних и новогодишњих празника.

Џихадисти прете (Фото: BlackOps Cyber / скриншот)

Терористичка група је својим присталицама послала више порука у којима их позива да врше нападе на божићне сајмове.
На једној од фотографија које деле џихадисти види се једна маскирана особа како стоји иза Деда Мраза са везаним рукама, док се у позадини види лондонска улица Риџент стрит осветљена божићном расветом. На њој је на енглеском, француском и немачком написано: "Ускоро на вашим празницима".
Ова и сличне фотографије се сматрају позивом на нове терористичке нападе у Европи.
Друга фотографија приказује крваву руку која држи нож, фотошопом стављену на један од париских божићних сајмова. У позадини се види Ајфелова кула.
Те је слике пресрела обавештајна агенција за такозвани даркнет, BlackOps Cyber. Они кажу да је слика објављена у 12 сати и 27 минута. Слике су пронађене у чет групи назива ‘Војска муџахедина’, а израдио ју је и послао корисник под именом "Др Алмани".

Ове фотографије настале су након што је немачка полиција ухапсила шест чланова ИД који су наводно планирали напад на божићни сајам на годишњици прошлогодишње трагедије у Берлину.
Ови Сиријци су ухапшени током рација са 500 полицајаца у немачким градовима Касел, Хановер, Есен и Лајпциг. Тужиоци су најавили да су ухапшени планирали напад комбиновањем оружја и експлозива. Такође постоје извештаји да би циљ ових планираних напада могао бити божићни сајам у Есену 19. децембра, али власти то још нису потврдиле.
Од Путина зависи судбина Блиског Истока. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Руски бомбардери уништили објекте ИД у Деир ез Зору 
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА