Најновије

КООРДИНАТОРКА: Ћерка Зорана Ђинђића запослена у напредњачкој Влади

Јована Ђинђић, ћерка покојног премијера Зорана Ђинђића, ангажована је у Влади Србије. Она већ неко време ради у Владином Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва.

Јована Ђинђић (Фото: Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва / Промо)

Ћерка некадашњег лидера ДС-а од почетка 2016. године ради у владиним институцијама, а тренутно је запослена на месту координаторке за родну равноправност и људска права у Тиму за социјално укључивање и смањење сиромаштва.
Како пише на званичном сајту те Владине институције, на ту позицију је дошла у јуну 2017. године, а претходно је радила као програмска асистенткиња.
Ипак, њен ангажман у Тиму за социјално укључивање креће у марту 2016, када је почела да стажира. Тада се, како пише у њеној биографији, бавила питањима ЛГБТ популације, укључивањем Рома и Ромкиња и инклузивним образовање.
Од октобра до децембра прошле године стажирала је и у Групи за социјалну инклузију при Министарству просвете и науке, да би се потом вратила у огранизацију из које је кренула.

Мастер студије завршила у Лондону

Јована Ђинђић је, иначе, дипломирала 2013. године на Факултету за медије и комуникације Универзитета Сингидунум, на смеру Комуникологија.
После завршеног факултета наставила је школовање на Универзитетском колеџу у Лондону, где је завршила мастер студије из области социјалне когниције.
Како су за медије причали њени професори у Београду, била је међу најбољим студентима. Описивали су је као скромну, савесну и вредну.
- Једне године је као врхунски студент добила стипендију, али је одбила да је прими. Рекла је да она има новца да плати студије, а да би стипендију требало да добије неко коме је потребнија - испричали су пре неколико година њени професори.
Прочитајте ОВДЕ шта је Ана Брнабић открила швајцарским медијима?
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зашто је убијен премијер Зоран Ђинђић?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА