Најновије

ЛАЗАНСКИ: Са набавком мигова из Белорусије мора да се сложи и руска страна! (ВИДЕО)

Мирослав Лазански, коментатор дневног листа "Политика" истиче да модернизацију ратног ваздухопловства мора пратити и решавање статусних питања.

Лазански (Фото: Јутјуб)

Лазански је ТВ Пинк указао да у ратном ваздухопловсту нису адекватно регулисане зараде и могућност напредовања, оценивши позитивно убрзану преобуку пилота који ће управљати миговима из Русије.
 - Србија из Белорусије треба да добије шест мигова, четири једноседа и два двоседа. Тиме би се комплетирала ескадрила од 16 мигова који бити модернизовани по истим стандардима – рекао је Лазански.
Детаљи набавке ће, сматра, бити познати тек наскон састанка председника Србије Александра Вучића са руском и украјинским званичницима јер Русија као произвођач мора да да сагласност.
 -Модернизацију технике мора да прати модернизација статусних питања, како не би дошло до одлива кадрова. Мале плате и немогућност напредовања могу дестимулативно деловати на младе људе који се школују – оценио је Лазански. 
Осврнувши се на наводе појединих медија и политичара да Србија мора да се одлучи јер су све земље у окружењу чланице НАТО савеза, он је оценио да је то форсирање нека врста спина. 
- Ми не седимо на две столице, седимо само на једној, а то је српска национална и државна столица. Ко нас тера на то? Чиме нас условљава? Форсирање да се бира страна је нека врста спина – сматра Лазански.
Она позитивно гледа да најаве да ће НАТО у Србији отворити хуманитарни центар сличан Руском хуманитарном центру у Нишу. 
- Ако желе да нам донирају опрему, ватрпогасна возила, помогну у ванредним ситуацијама – зашто да не? Србија је увек спремна за такву врсту сарадње – додао је Лазански.
Говорећи о спољнополитичким темама, оценио је да криза у Палестини, након одлуке Доналда Трампа да призна Јерусалим за главни град Израела, неће ићи даље од уличних сукоба и да се ескалација проблема не очекује.  
Коју наредбу је изадао Путин јер зна да ускоро почиње светски рат прочитајте ОВДЕ.
Извор: pink.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лазански о пресуди Младићу
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА