Најновије

СУСРЕТ ВЕЛИКАНА: Ево шта је Путин рекао команданту Тигрових снага током сусрета у Хмејмиму (ВИДЕО)

Током данашње посете руској војнох бази Хмејмим у Сирији, председник Руске Федерације Владимир Путин сусрео се и са чувеним сиријским генералом Сухеилом Хасаном.

Хасан, Шојгу, Путин и Асад за истим столом (Фото: public)

На састанку председника Русије и Сирије - Владимира Путина и Башара ал Асада - са војним врховима две земље, Путин је дао високу оцену акцијама сиријске војске у борби против тероризма. Он је нарочито истакао команданта Тигрових снага, Сухеила Хасана и његове јединице, за које је имао само речи хвале.  Он је похвалио генерала Хасана за херојство које је приказао на фронтовима широм Сирије, као и за импресивне резултате које је та јединица остварила у борби против терористичких група у тој земљи.
Путин је истакао одлучност сиријског генерала и истакао ефикасност његових јединица. - Ваше руске колеге су ми рекле да се Ви и Ваши војници борите веома одлучно, храбро и ефикасно", - рекао је Путин, који није крио задовољство због овог сусрета.
Он је пожелео Хасану да се што пре поново нађе у окриљу своје породице, на чему му је сиријски генерал захвалио, рекавши да ће то учинити тек након потпуне победе Сиријске Републике над терористима.
Путин је нагласио да се, током заједничких борби које две војске воде против терориста у Сирији, професионални ниво војника обе земље драматично повећао.
Председник Сирије Башар Асад је изјавио да руски војници никада неће бити заборављени од сиријског народа, јер се "њихова крв помешала са крвљу војника Сиријске арапске армије", који су погинули у борби против тероризма. Током посете Хмејмиму, Путин је наредио повлачење руских војника из Сирије о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Ипак, обраћајући се руским војницима, Путин је рекао: - Уколико терористи поново нападну, задаћемо им такве ударце, какве до сада нису видели! Он је казао да Русија никада неће заборавити хероје који су положили животе у борби против тероризма, нагласивши да је Русија одиграла кључну улогу у овим операцијама. - Никада нећемо заборавити смрт и губитке које смо претрпели у борби против терориста, и овде у Сирији, али и у Русији, закључио је Путин. У бази је током посете два председника приређена и мала војна парада победничких снага: Након посете Хмејмиму, руски председник отпутовао је за Египат, да би се вечерас упутио према Турској где га сутра очекује сусрет са Реџепом Ердоганом. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА