Најновије

СРБИЈА И УН ТО НЕЋЕ ДОЗВОЛИТИ: Не може бити никакве "војске Косова"

Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас на Пасуљанским Ливадама да ће Кфор остати једина војна формација на Косову и Метохији, а све друго би био озбиљан безбедносни програм за цео регион.

Александар Вулин (Фото: Министарство одбране)

Реагујући на ранију изјаву косовског премијера Рамуша Харадинаја о оснивању "војске Косова", министар Вулин је подсетио да је то "стара жеља".
- На основу Резолуције 1244 јасно је одређено да једина оружана снага на Косову и Метохији може да буде Кфор и то је став Републике Србије који се неће променити. То је став Владе Републике Србије, Уједињених нација и, што је најважније, свих Срба на Косову и Метохији - рекао је Вулин новинарима.
Министар је истакао да није могуће формирати никакву војску Косова, не осим силом и бруталним кршењем међународног права, кршењем резолуције 1244 и сем бруталним гажењем воље Савета безбедности Уједињених нација, и наравно, Срба на Косову и Метохији.
- Формирање војске Косова мимо резолуције 1244 био би озбиљан безбедносни проблем за читав регион и стварање некакве војне формације, тамо где она не може да постоји, јер тамо нема државе, и неке формације коју би водили људи чији је циљ дестабилизација овог простора, као и да на овим просторима буде сукоба. Још једном упозоравам да Резолуција 1244 мора да се поштује, то је став нашег народа, наше државе, нашег председника Републике и став наше Војске - да никакве војске на Косову не може бити, нити било какве оружане силе осим Кфора - рекао је министар Вулин.
Прочитајте ОВДЕ ко је то признао да је Косово црна рупа и због чега?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

“Војска Косова“ – постоје ли услови за њен настанак?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА