Најновије

ЖЕСТОКO У СКУПШТИНИ! Радуловић: Имате слабе живце; Вујовић: Нећу да трпим ово шиканирање!

Министар финансија Душан Вујовић и лидер Доста је било Саша Радуловић су се данас оштро расправљали у Скупштини Србије, због чега је министар на кратко напустио заједничку седницу Одбора за финансије и за европске интеграције, уз поруку да неће да трпи "шиканирање".

Радуловић и Вујовић на Одбору (Фото: Јутјуб)

Након што је министар Вујовић представио Програм економских реформи 2018-2020, Радуловић је изашао за говорницу и критиковао презентацију, називајући је празном и неозбиљном.
Позвао је министра да седне у скупштинску клупу, а не да седи на месту председавајућег одобра, што је Вујовић и учинио.
Радуловић је на коментаре министра Вујовића реаговао опаском да министар "има слабе живце".
"Зашто опструирате овај састанак? Нећу ово да трпим и дозволим да ме шиканирате, ово није место за реплике", рекао је Вујовић и на десетак минута напустио скупштинску салу.
Кад је вратио у салу Вујовић је рекао да је дошло до неспораузма о формату тог састанка и да се ту не усваја закон већ представља програм.
Приметио је и да је апсурдно што Радуловић тврди да Србија има најнижи привредни раст у региону, што говори о повећању ПДВ-а и смањивању дефицита и слично, те оценио да Радуловић на тај начин обмањује јавност аметерским анализама.
"Шокиран сам да ви мене терате са овог места доле, немојте да ме вређате, не расправљамо ми о закону, ово је консултативни састанак", рекао је Вујовић, уз оцену да Радуловић злоупотребљава седницу одбора за политичку кампању и изговара "памфлет који је научио напамет, који нема везе са животом".
Радуловић је наставио о томе да приликом представљања програма није чуо ништа о структурним реформама, већ причу "како је министар путовао кроз Мађарску и видео у каквом су стању тоалети и схватио како је то велика развојна шанса за нас, да камионџије дођу у наше чисте тоалете и да могу код нас да преспавају..."
Наводећи да је то неозбиљна расправа, Радуловић је рекао и да се министар увредљиво изјашњавао о њему, те нагласио то ипак седница Одбора, а не састанак који је организовао министар.
Иначе, пре расправе с Вујовићем, Радуловић је рекао да је Србија по анализи ММФ-а имала привредни раст од 1,66 одсто у периоду 2014-2016. и да је смањила дефицит тако што је повећала порезе и "завукла руку у џепове грађанима и привреди".
Председница скупштинског Одбора за финансије Александра Томић приметила је да "поједини у парламенту користе сваку прилику да због присуства медија злоуотребљавају скупштину и праве политичке перформансе".
Прочитајте ОВДЕ какав је то тендер под велом тајне, и шта ће опет платити грађани Србије?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Радуловић - Наш циљ је да срушимо Вучића и уклонимо паразитски систем!
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА