Најновије

СТЕЖУ ОБРУЧ СА СВИХ СТРАНА: Погледајте како сиријске снаге уништавају џихадисте на Голану (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија (САА) отворила је нови фронт у џихадистичком џепу око града Бејт Џин на североистоку Голанске висоравни.

Бејт Џин (Илустрација: Правда)

Нови фронт додатно је оптеретио џихадисте у упоришту Хајат Тахрир ал Шама (ХТШ) у Магарат ал Миру. У данашњим операцијама сиријске снаге успеле су да ослободе подручје Хункарат, које се налази на југоисточном ободу Магарат ал Мира, од ког их сада, са југа, деле само пољопривредна земљишта. Медијско крило Хезболаха објавило је снимке из операција у Хункарату. На крају снимка приказано је и подручје са ког су се припадници ХТШ-а повукли након борби: Са источне стране, САА је стигла на свега 500 метара од Магарат ал Мира, али их од ватрене контроле над градићем дели врх брда Марван око ког се воде најжешће борбе, а које су терористи подло преузели након истицања беле заставе.

Погледајте и јучерашње снимке са источног дела фронта: Тешки губици које су након тога претрпели терористи ХТШ-а, као и очигледно затварање израелске границе за њихове потребе, приморали су их да поново затраже преговоре са сиријским снагама. Како је гласио одговор САА прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА