Најновије

ВУЛИНОВ СТАВ: Прекинути преговоре ако Приштина укине Суд за злочине ОВК!

Поводом покушаја укидања или измене закона о Специјалном суду за злочине ОВК, министар одбране Александар Вулин рекао је да ће, уколико се то деси, његов став бити да треба прекинути преговоре са Приштином.

Александар Вулин (Фото: Јутјуб)

Александар Вулин је новинарима рекао да је од доласка међународне заједнице на простору Косова и Метохије убијено више од 1.000 Срба.
- За то скоро нико није одговарао. И сада, покушавају да укину суд да се никада више не да прилика да се суди за злочине над Србима. Уколико се то деси, мој став ће бити да треба да прекинемо преговоре - рекао је Вулин.
Одговарајући на новинарско питање о покушају укидања Суда за злочине ОВК, министар је рекао да је Београд раније упозоравао да ће та иницијатива тешко проћи, јер у Приштини не постоји ни најмања спремност да се суди за злочине над Србима.
- Нажалост, и у добром делу Међународне заједнице не постоји спремност да се суди за злочине над Србима. То је за нас апсолутно неприхватљиво. Онај ко би то покушао да уради мора да буде свестан да ће наићи на веома одлучну реакцију Србије и, ово говорим у своје име и није став Владе јер Влада није заузимала став о том питању - нагласио је Вулин, пренело је Министарство одбране.

Зашто је ратна коалиција у Приштини у паници?

Поручио је да, уколико се укине суд који још није почео ни да ради, који још није издао ниједну једину оптужницу за злочине над Србима, онда ми немамо шта да тражимо у тим преговорима.
- Још увек нисмо добили Заједницу српских општина, нема оправдања за то, сада ако се не дозволи формирање ни Суда за ратне злочине над Србима, за злочинце из ОВК, онда немамо о чему да разговарамо - рекао је Вулин.
Поновио је да је то његов став, а не став Владе јер она није заседала о том питању.
- Ја ћу заступати такав став – прекинути преговоре уколико нису у стању да изведу ни ту малу цивилизацијску обавезу. Малу цивилизацијску обавезу да судите за злочине над људским бићима на простору Косова и Метохије - рекао је Вулин.
Прочитајте ОВДЕ како то Хојт Ји поново уцењује Србију?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Александар Вулин о конкурсу за професионалне војнике, и још много тога недавно је говорио у овом интервјуу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА