Најновије

И историја подсећа да је време је за реванш!

6. децембра 1989 године, Звезда у Келну није успела да одбрани победу од 2:0 извојевану на 'Маракани' две седмице раније.

Делије (Фото: Јутјуб)

Дејан Савићевић је са два гола срушио 'Јарчеве' у Београду и обезведио црвено-белима лепу предност пре реванш, али она није сачувана. Немци су пред 40 хиљада својих навјача тријумфовали са 3:0, Звезда је пала у финишу, други гол је примила у 83. минуту меча, трећи у 89-ом. Минут пре трећег гола 'Јарчева' Роберт Просинечки је имао велику прилику, нажалост није је искористио и наплата за промашај је стигла експресно.
Келн је повео преко Фалка Геца у 57. минуту, исти играч је анулирао предност највећег југословенског и српског клуба, а погодак за пласман у наредну рунду постигао је Франко Орденвиц.
Звезду је тада са клупе предводила њена друга Звезда Драгослав Шекуларац, који је извео следећи састав:
Звонко  Милојевић, Горан Јурић, Слободан Маровић, Драги Канатларовски (од 60. минута Душко Радиновић), Милош Дризић, Илија Најдоски, Роберт Просинечки, Дејан Савићевић, Владан Лукић, Драган Стојковић, Влада Стошић.
У тој генерацији Келна била су тројица која су идуће године на Мундијалу у Италији подигли 'Богињу' у дресу репрезентације Западне Немачке - голман Бодо Илгнер, мајстор за прекиде Томас Хеслер и хитроноги Пјер Литбарски.
Судбина је тако хтела да 28 година касније Звездино европско пролеће поново зависи од дуела са Келном.
Фудбалери Црвене звезде и Келна играју вечерас од 21.05 на Маракани меч за пролаз у наредну фазу ЛЕ. Надамо се да ће црвено-бели данас утерати Немцима стари дуг.
Муслин ипак иде на Мундијал као селектор!? Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА