Најновије

"Изетбеговић највећи проблем БиХ и читавог региона"

БАЊАЛУКА - Премијерка РС Жељка Цвијановић каже да је бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изебеговић највећи проблем не само у БиХ, него и у целом региону.

Бакир Изебеговић (Фото: Синхуа)

Цвијановић је, у емисији "Телеринг" на РТРС, рекла да Изетбеговић покушава да прикаже да сви проблеми стоје у Републици Српској, што је "апсолутно неприхватљиво".
"Иза тога што се (председник РС) Милорад Додик, СНСД, политика коју он води и институције Републике Српске покушавају приказати као неко ко изазива неред или хаос, скрива се једна друга чињеница - да су те ствари на које се они позивају много горе у Федерацији БиХ", оценила је Цвијановић. 
Цвијановић сматра да Изетбеговић врши замену теза када покушава да прикаже да је стање у РС лоше. 
Она истиче да "политичко Сарајево" покушава да прикаже како Дејтон не функционише, јер је незадовољно решењем које су Дејтонским споразумом добили и никако не може да преболи то што постоји Република Српска. 
"Република Српска је свих ових година показала много више функционалности него било који други ниво власти и колико год нас нападали ми знамо да је то тачно. У Српској постоји апсолутна функционалност и апсолутна повезаност и координација свих институција", казала је Цвијановић. 

Жељка Цвијановић (Фото: Јутјуб)

Енитетске владе би требало да буду мотор кретања јер заједнички могу да реше многа животна питања, рекла је Цвијановић и нагласила да је добра сарадња РС и ФБиХ кључ за напредак. 
Најавила је и да ће владе РС и ФБиХ 9. марта одржати заједничку седницу на којој ће бити речи о неколико суштинских тема, медју којима је и усаглашавање законодавства. 
О санкцијама САД према Милораду Додику, Цвијановић је рекла да су оне велика грешка и непотребна ствар одлазеће америчке администрације. 
"Они су врло лично схватили неке ствари и кренули да се обрачунавају због тога што лично нису успели да постигну оно што су овдје хтели постићи. Тражили су од нас разне уступке, ја сам сведок многих ствари које су тражене од предједника Додика, за које је он рекао да апсолутно не долазе у обзир. Зато су дошле санкције", навела је Цвијановић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА