Најновије

АМЕРИЧКИ КОНГРЕСМЕН У ПАНИЦИ: "Руси наоружавају Београд..."

Члан Одбора за спољне послове у америчком Конгресу Елиот Енгел потврдио је на састанку тог одбора да су САД тренутно против формирања војске Косова, али је затражио да тај став што пре буде промењен оценивши да би Косово требало да има војску, док, како тврди, Русија наоружава Београд.

Конгрес против Срба (Фото: Јутјуб)

Говорећи о политици САД према Косову, Енгел је рекао да иако је "девет година слободна и независна земља, Косово нема војску".
- Можда ће за Вас бити изненађење, господине председавајући, али девет година као слободна и независна земља, Косово и даље нема војску. Тако је: суверена држава-нација без војске. Има мале безбедносне снаге с лаким наоружањем, али ништа налик великој, српској војсци коју опрема Русија, одмах у суседству - тврди Енгел.
Како се наводи у саопштењу Одбора за спољне послове Представничког дома, објављеном на сајту тог одбора, Енгел је позвао САД да стану уз Косово.
- Косово, земља коју подржавамо и која нас подржава, жели оно што свака друга земља на свету има: војску, у којој њени грађани могу да служе својој нацији, и вероватно служе поред наше војске уколико им се укаже прилика. Шта ми радимо? Ми прекоравамо и упућујемо дипломатске претње. Ми јасно стављамо до знања да не подржавамо Косово да сада има своју војску. То је потпуно апсурдно и то је став који би требало променити и то брзо - сматра Енгел. Подсетио је да су САД међу првима признале једнострано проглашену независност Косова и истакао да та земља пружа Приштини највећу подршку. - Због тога, Косово је с поносом постало најјачи подржавалац САД у Европи, са подршком која достиже 85 одсто - рекао је Енгел. Он је додао да је у више наврата посетио Косово и оценио да људи тамо "искрено воле Американце и све америчке ствари". Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА