Најновије

Шешељ: Не мењам политику, нема сарадње са остатком опозиције

Председнички кандидат СРС Војислав Шешељ вечерас је рекао да не мења своју политику, да се апсолутно разликује и нема ништа заједничко са другим опозиционим странкама.

Војислав Шешељ (Фото: СРС)

Председнички кандидат СРС Војислав Шешељ вечерас је рекао да не мења своју политику, да се апсолутно разликује и нема ништа заједничко са другим опозиционим странкама и да са њима не би могао никако да сарађује, и поновио да је против пута ка ЕУ и за блиску сарадњу и све јаче повезивање са Русијом. Шешељ је на представљању кандидата на јавном сервису рекао да му је Александар Вучић, за којег је рекао да и њега и владу коју води жестоко критикује, ближи него "булумента" односно "Јанковић, Јеремић, луди Радуле, Чанак, Обрадовић, Прелетачевић...". Како је објаснио, на научној основи, сасвим аргументовано критикује оно што ради Вучић и још једном одбацио да је "благ" према њему, али исто тако и додао да би у неким околностима, када би се Вучић одрекао ЕУ и кренуо путем чвршћих веза са Русијом са њим и правио владу. За опозиционе странке је рекао да су прозападне, све настале из ДОС-а и спонзорисане са Запада, а да је неке од њих "амерички амбасадор увео у парламент", јер нису ни биле прешле цензус. Како је рекао, не види проблем сарадње за земљама света уколико би постао председник Србије, као ни у региону и додао да ако би, на пример, Хрватској сметало што је он председник Републике и због тога не би сарађивали та земља тиме саму себе "ампутирала" из званичних односа са Србијом. Рекао је и да би контролисао Скупштину тиме што би враћао законе за које сматра да нису добри за Србију, а што се владе тиче рекао да се противи канцеларском систему. Навео је и да би покренуо дипломатски активност због "окупације" Републикке Српске Крајине, да не одустаје од полтике Велике Србије... Како је рекао, Немачка нема интерес за инвестиције у Србију већ само гледа на њу као "тампон зону" када Турски председник Редзеп Таип Ердоган три, четри милиона избеглица почне да протерује ка Европи. У том смислу је рекао да се диви премијеру Мађарске Виктору Орбану и да би такође направио зид, а ако то није довољно и минска поља ако треба да се заштите границе земље. Шешељ је представљање почео и завршио спотом у коме је показан његов одлазак у Хаг, али и повратак из Међународног суда правде.

Митинг СРС у Београду

Председнички кандидат Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ поручио је данас да би, као председник Републике, био најбољи контролор рада српске владе. Он је, на митингу у Београду, рекао да у протеклих месец данас Србију покушавају да претворе у вашариште, пошто председнички кандидати, а да нису претходно прочитали Устав Србије и не знају шта би биле њихове надлежности када би били изабрани. „И Курта и Мурта је спреман да узјаши над Србијом и опет народу покушавају да отрују и душу и памет, да га обману лажним обећањима. Једна од њих иам 70 обећања на списку, други нешто мање, а и овај који тренутно држи сву власт у својим рукама препун је хвале за свој рад, а народ не осећа никакве последице тога“, казао је Шешељ. Ови избори, како је рекао, се своде само на једно питање да ли треба у Србији сва власт да буде у рукама Александра Вучића и његових напредњака или та власт мора имати контролора, неког ко је способан да је сваки дан критикује и каже шта не ваља. „Сада сам се кандидовао само зато што сматрам да бих једино ја могао на садашњој политичкој сцени са функције председника Републике да контролишем Вучића и његову владу колико Устав допушта“, објаснио је Шешељ. Говорећи о противкандидатима рекао је да ништа лоше неће да каже о Поповићу, Стаматовићу, Паровићу. На другој страни напао је Вука Јеремића, рекавши да је „унук Хамдије Поздерца са којим има породичну расправу“, за Сашу Јанковића је текао да је заслужио да иде у затвор због младића убијеног у његовом стану, макар да је убиство из нехата, Прелетачевић је, каже, младић духовит, али да није за политику, Саша Радуловић, тврди, не може да добије ни један одсто гласова, а Бошко Обрадовић је "Љотићевац". Шешељ је рекао да не очекује да ће било ко други, осим њега ући у други круг, и да једино он може да угрози Вучића. Објаснио је да се не труди да буде оштрији према Вучићу, јер су, како каже, западне силе већ почеле да му раде о глави, а иако је свестан тога он и даље пристаје за ЕУ. Исто тако, казао је, разлог за "благост" према Вучићу је и зато што није увео санкције Русији, поручивши да не може седети још задуго на две столице. На крају је нагласио да не може Вучић, као што је најавио, ако изгуби на изборима, да једноставно оде, већ да ће морати да настави да радина челу владе све до идућих избора. На крају митинга, на којем је једини говорник био Шешељ, радикали су кренули у "марш" улицама центра Београда. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА