Најновије

УЛАЗАК ЦГ У НАТО ИПАК НИЈЕ ГОТОВА СТВАР: Ништа од чланства на наредном самиту

Званичник НАТО-а који је желио да остане анониман, рекао да Црна Гора „неће бити пуноправни члан до самита“ који се одржава 25. маја у Бриселу, преноси агенција АФП.

Далеко је ЦГ од Алијансе (Илустрација: Правда)

Иако су се НАТО пропагатори зарадовали да је улазак Црне Горе у злочиначку алијансу завршена ствар, те да ће до маја ове године све бити готово, изгледа да се ствари не одвијају у том правцу.
Разлог је прије свега Холандија, која не може да ратификује приступање Црне Горе Алијанси на време јер процедура пред њеним парламентом траје најмање осам недеља, казао је овај званичник.
Подсетимо да је Унија за неутралност покренула акцију за одржавањем референдума у Холандији о пријему Црне Горе у НАТО, на које грађани имају уставно право и поред тога што је њихов Сенат ратификовао Протокол. Процедура коју је покренула Унија за неутралност истоветна је оној коју су покренули холандски грађани како би онемогућили Украјини да постане чланица Европске уније, тако да Холандија има прилику да стави коначну тачку на улазак наше државе у Алијансу, а чијем се приступању противи више од 80% грађана Црне Горе.
Пријем Црне Горе нису још ратификовали Холандија и Шпанија, а остало је неизвесно да ли ће амерички председник Доналд Трамп остати веран предизборним обећањима те непотписати ратификацију коју је одобрио Сенат.

Извор: ИН4С

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА