Најновије

МОГУЋ ИЗНЕНАДНИ НУКЛЕАРНИ УДАР: Алармантно упозорење војног врха Руске Федерације!

Војни врх Руске Федерације објавио је да закључци рачунарске анализе недвосмислено показују да се Русија налази у непосредној опасности од изненадног ракетно-нуклеарног удара.

Виктор Познихир (Фото: Дмитрий Азаров / Коммерсантъ)

Размештање система противракетне одбране САД у Европи отвара могућност за неочекивани нуклеарни напад на Русију, изјавио је заменик начелника Главне оперативне управе Генералштаба Русије Виктор Познихир. "Америчке војне базе ПРО у Европи, бродови ПРО у морима и океанима блиским руској територији, ствара моћну прикривену компоненту за могући изненадни ракетно-нуклеарни напад на Руску Федерацију", упозорио је Познихир. Он је истакао да су  компјутерске анализе које су извели научници Министарства одбране Русије потврдиле да је амерички систем противракетне одбране усмерен ка Русији и Кини.
"Представници Русије су у више наврата на разним нивоима скретали пажњу америчкој страни на опасност коју глобални систем ПРО представља за стратешку равнотежу снага у свету. Аргументи се не узимају у обзир, а јасне чињенице се игноришу. САД саопштавају да противракетни систем није усмерен против Русије и Кине. Ипак… резулати компјутерске анализе сведоче супротно", рекао је Познихир. Према његовим речима, повећавање потенцијала америчког ПРО система подстиче трку у наоружању, пре свега стратешком, и приморава друге земље да предузимају одбрамбене мере. Ширење америчког ПРО система нарушава паритет у области стратешког наоружања и представља фактор дестабилизације који суштински смањује могућности за дијалог када је реч о нуклеарном наоружавању, додао је Познихир. Он је упозорио да су практично сви космички уређаји који се налазе ниско у орбити угрожени, јер су домету америчког ПРО система. Познихир је подсетио да је Пентагон у фебруару 2008. године приказао могућности ПРО када је реч о уништавању космичких уређаја. Амерички сателит на висини од око 250 километара био је тада уништен противракетом "стандард 3" која је лансирана с разарача америчке морнарице. "Противсателитски потенцијал унапређених противракета 'стандард 3' модификације 2А с повећаном брзином полетања, као и противракета ГБИ знанто је већи", истакао је Познихир и додао да је, с обзиром на глобални карактер дејстава ПРО, у опасности космичка делатност свих држава, укључујући Русију и Кину. Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Лансирање ракете из ТХААД система у супер-успореном снимку:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА