Најновије

РАДИТЕ ЗА ТЕРОРИСТЕ: Лавров у отвореној борби са представницима Запада!

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров обавио је неколико значајних телефонских разговора са представницима Запада у вези најновијих дешавања у Сирији.

Сергеј Лавров (Фото: mfa.ru, Правда)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров изјавио је вечерас, у телефонском разговору с америчким државним секретаром Рексом Тилерсоном, да тврдње да је сиријска војска 4. априла у Идлибу употребила хемијско оружје нису истините, саопштило је Министарство иностраних послова Русије. Лавров је нагласио да напад САД на сиријску авио-базу у ноћи 7. априла иде на руку екстремистима, наведено је у саопштењу. "Влада која тврди да се бори против тероризма само иде наруку екстремистима, ствара додатне претње за регионалну и глобалну безбедност", написано је у саопштењу објављеном на званичној страници Министарства иностраних послова Русије на Фејсбуку. Према његовим речима, неопходно је пажљиво и непристрасно утврдити чињенице након инцидента с хемијским оружјем у Идлибу. Двојица дипломата договорила су се да наставе разговоре о решавању сиријске кризе приликом личног сусрета. Телефонски разговор Лаврова и Тилерсона иницирала је америчка страна. Посета Тилерсона Москви планирана је за 11. и 12. април.
Раније данас, Лавров је телефоном разговарао и са шефом немачке дипломатије Зигмаром Габријелом о ситуацији у Сирији након напада САД на авио-базу у сиријском граду Хомсу. Лавров је немачком колеги указао на то да аргументи САД за овај напад, засновани на томе да су сиријске владине снаге 4. априла у Идлибу употребиле хемијско оружје, нису веродостојни и убедљиви, саопштило је Министарство иностраних послова Русије на својој званичној Фејсбук страници. Руски шеф дипломатије је Габријелу "детаљно изложио руски став о незаконитим дејствима Вашингтона, која представљају чин агресије и грубо нарушавање норми међународног права, противрече борби против међународног тероризма и подривају регионалну и глобалну безбедност". "Руска страна је нагласила неопходност да се спроведе пажљива истрага и да се утврде чињенице. Министри су се сложили да је неопходно да се у потпуности и безусловно испуне одредбе Резолуције 2254 Савета безбедности Уједињених нација", наведено је у саопштењу.  Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА